Åtvidabergs FF - Helsingborgs IF (0 - 3)
Match i Allsvenskan 2010
Matchstart: 2010-04-14 kl 19:00
Arena: Kopparvallen
Publik: 3 294

Den här kvällen på Kopparvallen fick Åtvidabergs FF möta topplaget Helsingborgs IF. Hemmalaget, som låg sist i tabellen inför matchen, hoppades på en viktig seger för att klättra i tabellen. Men bortalaget från Skåne ville såklart inte tappa poäng i sin jakt på seriesegern.

Matchen inleddes med hårt spel från båda lagen, och efter sexton minuter drog Ardian Gashi på sig en varning för Helsingborg. Bara femton minuter senare åkte Joel Ekstrand på en liknande varning.

I den 36:e minuten fick Christoffer Andersson bollen för Helsingborg och sköt in ett mål, vilket gjorde att gästerna tog ledningen med 1-0. Bara minuter in i andra halvlek, i den 46:e minuten, gjorde Andersson igen och satte sitt andra mål för kvällen.

Åtvidaberg kämpade på men fick svårt att sätta bollen i nät. I den 89:e minuten satte Erik Sundin sitt första mål för matchen och ökade Helsingborgs ledning till 3-0.

Matchen slutade med en klar seger för gästerna, som visade varför de låg i toppen av tabellen. Åtvidabergs FF fick fortsätta kämpa för att vända den här negativa trenden och ta poäng i de kommande matcherna.