Match i Allsvenskan 2010
Matchstart: 2010-04-29 kl 19:00
Arena: Gamla Ullevi
Publik: 11 206

En kylslagen torsdagskväll samlades drygt elva tusen fotbollsälskare på Gamla Ullevi för att se mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF i Allsvenskan. Domare Johanesson blåste igång matchen och båda lagen inledde mycket tamt. Första halvleken såg ut att sluta mållös tills Jimmy Durmaz kom in som en frisk fläkt för Malmö FF och stötte in bollen efter ett fint anfall i samband med en hörna i den 45:e minuten.

I andra halvlek försökte hemmalaget resa sig men det var istället Malmö FF som satte spiken i kistan när Jiloan Mohamed Hamad fullbordade ett fint anfall i den 67:e minuten. Utöver målen så var det en händelserik match med fyra varningar och en utvisning för Malmö FF:s Ricardo Ferreira Da Silva som slog omkull Alexander Faltsetas i den 82:a minuten. Malmö FF höll undan och vann matchen med 2-0.

Resultatet innebär att IFK Göteborg fortsätter att kämpa på i bottenträsket av tabellen och Malmö FF fortsätter på sin imponerande andraplats.