Match i Allsvenskan 2010
Matchstart: 2010-05-02 kl 17:00
Arena: Kopparvallen
Publik: 4 342

På söndagskvällen möttes Åtvidabergs FF och IF Elfsborg på Kopparvallen inför en publik på 4342 personer. Med Åtvidabergs FF på plats 14 och IF Elfsborg på plats 3 i tabellen förväntades en tuff match.

IF Elfsborg gjorde ett tidigt byte när Martin Andersson ersattes av Teddy Lucic efter 16 minuter. Men det var Åtvidabergs FF som tog ledningen efter 27 minuter när Haris Radetinac gjorde mål och satte siffrorna till 1-0. Daniel Hallingström från Åtvidabergs FF fick en varning efter 29 minuter och Anders Wikström från IF Elfsborg fick en varning efter 39 minuter.

IF Elfsborg kvitterade dock strax innan halvtidsvilan när Denni Avdic satte en hög boll i mål efter 41 minuter och siffrorna stod därmed 1-1. Åtvidabergs FF gjorde ett byte i halvtid när Daniel Hallingström ersattes av Oscar Möller.

Under andra halvlek gjorde IF Elfsborg två ytterligare byten när James Keene ersatte Johan Larsson efter 53 minuter och Fredrik Berglund ersatte Martin Andersson efter 64 minuter. Åtvidabergs FF gjorde även två byten under andra halvlek när Emil Herge ersatte Prince Eboagwu Etuwe efter 70 minuter och Johan Niklasson ersatte Dejan Doslic efter 88 minuter.

Matchen slutade oavgjort med siffrorna 1-1, vilket innebar att Åtvidabergs FF fortfarande låg på plats 14 i tabellen och IF Elfsborg kunde behålla sin tredjeplats. Tobias Mattsson dömde matchen med hjälp av assistentdomarna Daniel Gustavsson och Tobias Wärn.