Match i Allsvenskan 2010
Matchstart: 2010-05-05 kl 19:00
Arena: Rambergsvallen
Publik: 1 426

BK Häcken förlorade med 0-2 på hemmaplan mot Gefle IF FF efter en intensiv match på Rambergsvallen under onsdagskvällen. Efter en inledande period av båda lagen på mitten, tog Gävle-laget ledningen i den 35:e minuten när Alexander Gerndt gjorde ett fint mål efter ett välplacerat skott. Även om Häcken försökte hitta tillbaka in i matchen, var det Gefle som fortsatte att skapa press och i den 51:a minuten satte Jonatan Berg bollen bakom BK Häckens målvakt med ett välplacerat skott och ställningen stod nu 0-2.

Efter det andra målet försökte hemmalaget intensivt att reducera ledningen, men Gefle IF FF höll emot och höll sig kvar i matchen. Jonatan Berg, som gjort Gefles andra mål, blev dock varnad i den 89:e minuten och fick avgå med ett gult kort. I en sista gest, försökte BK Häcken att skapa en chans att kämpa sig tillbaka in i matchen och satte in Waris Majeed i den 89:e minuten, men det var för sent för de rödblå.

Publiken på Rambergsvallen blev besvikna när domaren Sven-Martin Åkesson blåste av matchen och Gefle IF FF som tog alla tre poängen. Efter matchen stannade Gefle på plats 11 i tabellen, medan BK Häcken sjönk till plats 12.