Match i Allsvenskan 2010
Matchstart: 2010-05-15 kl 16:00
Arena: Strandvallen A-plan
Publik: 7 125

Mjällby AIF tog en imponerande 4-2-seger mot Malmö FF i dagens match på Strandvallen A-plan. Matchen började med ett snabbt mål från Mjällby när Mostapha El Kabir satte bollen i nätet efter bara elva minuter. El Kabir fortsatte att imponera och gjorde sitt andra mål för dagen i minut 22, vilket gav hemmalaget en bekväm 2-0-ledning.

Malmö försökte att ta sig tillbaka in i matchen och fick en chans att reducera när Jimmy Durmaz fick en varning i minut 35. Men istället var det Mjällby som gjorde mål igen innan halvtidsvilan. David Löfquist satte 3-0 i minut 44 och det verkade som att Malmö hade en tuff uppgift framför sig.

Malmö började dock andra halvlek starkt och reducerade till 3-1 genom Daniel Larsson i minut 51. Pontus Jansson fortsatte sedan med ett mål i minut 57, och plötsligt var Malmö bara en målskillnad ifrån kvittering. Men hemmalaget visade sig vara för starka och hård kamp i resten av matchen.

Malmö fick flera tillfällen att göra mål men missade många chanser. Istället var det Mjällby som gjorde det avgörande målet i minut 93 genom Daniel Nicklasson, vilket slutligen resulterade i en 4-2-seger.

Publiken på Strandvallen A-plan var i extas efter slutsignalen och kunde fira en väl genomförd match av Mjällby AIF. Domaren Stefan Johannesson och hans assisterande domare Joakim Flink och Mehmet Culum ska också ha crediter för att göra en korrekt match.