Match i Allsvenskan 2010
Matchstart: 2010-05-22 kl 16:00
Arena: Rambergsvallen
Publik: 1 820

BK Häcken och Kalmar FF ställdes mot varandra på Rambergsvallen i en Allsvensk match på lördagseftermiddagen. Publiksiffran på 1820 personer var på plats för att se hemmalaget möta Kalmar FF.

Matchen hade knappast börjat innan Kalmar FF slog till och gjorde första målet. Det var Daniel Lopes Silva som gjorde det för Kalmar FF i den 26:e minuten. Men bara fyra minuter senare fick BK Häcken en chans att kvittera genom en straff och Johnas Henriksson slog till och målet stod 1-1.

Kalmar FF kunde ha tagit ledningen igen i den 59:e minuten men Stefan Ålander blev utbytt för att ge plats åt Tobias Eriksson. Erik Friberg från BK Häcken fick en varning i den 64:e minuten och blev utbytt i den 65:e minuten för John Chibuike.

BK Häckens tränare gjorde ytterligare ett byte i den 73:e minuten där Josef Elvby byttes in istället för Jonas Bjurström. Kalmar FFs Abiola Dauda fick också en varning i detta ögonblick. Kalmar FFs tränare gjorde även ett byte i den 80:e minuten där Marcel Silva Sacramento byttes in för Abiola Dauda.

Matchen var spännande ända till domaren blåste av matchen och publiken fick se båda lagen spela oavgjort. BK Häckens tränare gjorde sitt sista byte i den 86:e minuten när Vinicius Souto Lopes byttes in för Mathias Ranégie. Domaren Martin Hansson gjorde ett gott jobb under matchen med hjälp av assistentdomarna Henrik Andrén och Stefan Wittberg. Matchen slutade 1-1 mellan BK Häcken och Kalmar FF.