Match i Allsvenskan 2010
Matchstart: 2010-07-25 kl 18:00
Arena: Fredriksskans
Publik: 5 769

Djurgården vann söndagskvällens match på Fredriksskans med 1-0 mot Kalmar FF inför en publik på 5769 personer. En match som präglades av hårda tag och många varningar från domaren Tobias Mattsson. Redan i den 22:a minuten fick Djurgårdens Chibuike Kennedy Igboananike en varning efter ett hårt tacklingsförsök. Bara några minuter senare fick Kalmar FF:s Daniel Lopes Silva också en varning.

Matchen fortsatte i samma hårda stil och det var inte förrän i den 79:e minuten som Djurgården kunde göra det enda målet i matchen. Philip Hellqvist var den som kunde sätta bollen i nät efter en välplacerad passning från en av bytarna Daniel Sjölund. Kalmar FF försökte desperat att kvittera men det hjälpte inte trots flera byten för att öka på offensiven.

Det var en match som präglades av mycket kamp och Djurgården var det lag som lyckades bäst med att förvalta sina chanser. Kalmar FF får återvända till planen och fortsätta jobba för sina poäng i Allsvenskan medan Djurgården tar med sig en välbehövlig seger hem.