Match i Allsvenskan 2010
Matchstart: 2010-08-01 kl 18:00
Arena: Gamla Ullevi
Publik: 8 698

IFK Göteborg fortsätter att imponera på Gamla Ullevi. I söndagens match mötte de Kalmar FF och det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen från start. Redan efter elva minuter gjorde Hannes Stiller 1-0 för IFK Göteborg.

Kalmar försökte komma in i matchen och skapa chanser, men det var istället Göteborg som stack upp och gjorde mål igen. Tobias Hysén satte både 2-0 och 3-0 för hemmalaget innan halvtid.

I den andra halvleken gjorde Kalmar tre byten och försökte vända på matchen, men det var fortsatt Göteborg som hade kontrollen. Hjálmar Jónsson byttes in och Stefan Selakovic ut för IFK Göteborg och några minuter senare fick Johan Bertilsson i Kalmar en varning.

Kalmar fortsatte kämpa och reducerade till 3-1 genom Douglas da Silva Vieira, men det räckte inte för att hota Göteborg som kunde stå emot och ta en säker seger.

Publiken på Gamla Ullevi kunde gå hem nöjda med en härlig sommarkväll och en 3-1-seger för hemmalaget. Martin Hansson var huvuddomare och Henrik Andrén och Stefan Wittberg var assisterande domare.