Match i Allsvenskan 2010
Matchstart: 2010-08-08 kl 18:00
Arena: Strömvallen
Publik: 3 227

Söndagskvällen den 8 augusti samlades 3227 fotbollsintresserade på Strömvallen för att se Gefle IF FF ta emot Åtvidabergs FF i en match i Allsvenskan. Domare för dagen var Tobias Mattsson med Peter Allheim och Tobias Langkow som assisterande domare.

Matchen startade bra för Gefle IF FF, som redan efter 2 minuter tog ledningen genom Jonas Lanttos vackra mål. Åtvidabergs FF kämpade för att komma tillbaka in i matchen, men när Gefles Sebastian Senatore blev utvisad efter bara 6 minuter fick Åtvidabergs FF lite mer momentum.

I den 14:e minuten fick Johan Niklasson en varning för Åtvidabergs FF, och bara två minuter senare bytte Gefle IF FF in Jens Portin och ut Hans Berggren. Jesper Arvidsson fick en varning för Åtvidabergs FF i den 39:e minuten och Yussif Alhassan Chibsah och James Frempong fick varningar för Gefle IF FF i den 42:a respektive 45:e minuten.

Andra halvlek började starkt för Gefle IF FF som i den 55:e minuten ökade sin ledning till 2-0 genom Jakob Orlov. Åtvidabergs FF bytte in Steinar Ryen Strømnes för Viktor Prodell i den 60:e minuten och Erik Moberg fick en varning bara en minut senare.

Gefle IF FF fortsatte att kämpa och i den 80:e minuten ökade Hjalmar Öhagen ledningen till 3-1. Åtvidabergs FF svarade dock snabbt när Amir Suljic gjorde ett mål i den 75:e minuten och Oscar Möller reducerade ytterligare i den 82:a minuten.

Den spännande matchen var dock inte över än. Gefle IF FF fortsatte att spela bra och i den 87:e minuten gjorde Dragan Kapcevic Gefles fjärde och avslutande mål, vilket gjorde resultatet 4-2 till Gefle IF FF.

Efter matchen ligger Gefle IF FF på plats 14 i tabellen, medan Åtvidabergs FF fortfarande ligger sist. Det här var en betydelsefull seger för Gefle IF FF, som behövde poängen för att hålla sig borta från nedflyttningsplats.