Matchstart: 2010-09-19 kl 16:30
Arena: Örjans Vall
Publik: 3 527

En jämn och spännande match spelades på söndagskvällen mellan Halmstads BK och Örebro på Örjans Vall inför en publik på 3527 personer.

Matchen blev intensiv direkt från avspark och båda lagen försökte ta kontrollen över spelet. Halmstads BK fick en tidig varning när Samuel Wowoah visades upp det gula kortet i minut 30. Bara två minuter senare drog Michael Görlitz på sig ett gult kort för hemmalaget.

Sedan tog Örebro ledningen i matchen när Per Johansson satte in bollen i minut 36. Halmstads BK försökte genast att kvittera men fick vänta tills minut 45 när Marcus Olsson drog in bollen från en frispark och gjorde 1-1.

Andra halvlek blev minst lika intensiv som den första. Roni Porokara fick en varning i minut 57 för Örebro och bara tio minuter senare byttes han ut mot Eric Magloire Bassombeng. I minut 72 blev Per Johansson utbytt mot Astrit Ajdarevic.

Matchen blev mer och mer fysisk och Alejandro Bedoya fick en varning i minut 75 för bortalaget. I minut 82 byttes Marcus Olsson ut mot Per Johansson för Halmstads BK och spelet fortsatte med stenhård kamp om bollen.

I minut 85 fick Tomas Zvirgzdauskas rött kort för Halmstads BK efter en hård tackling. Laget tvingades nu spela resten av matchen med en man kort. Ett övertag som Örebro försökte utnyttja men i minut 90 fick även Samuel Wowoah rött kort och laget tvingades avsluta matchen med tio spelare på plan.

Matchen slutade 1-1 och båda lagen fick med sig en poäng från matchen. Detta var en välförtjänt poäng för båda lagen som spelade med mycket energi och kampvilja från start till slut. Domaren Martin Ingvarsson höll koll på matchen på ett bra sätt och matchen flöt på utan större incidenter trots två röda kort sent i matchen.