Match i Allsvenskan 2010
Matchstart: 2010-09-28 kl 19:00
Arena: Behrn Arena
Publik: 8 432

Örebro och Kalmar FF möttes i en spännande match på Behrn Arena i Allsvenskan. Matchen startade piggt med en rivig första minut där Örebros Alejandro Bedoya satte bollen i nätet och tog ledningen för hemmalaget.

Örebro fortsatte att ligga på och bedriva ett vilt anfallsspel, men Kalmar FF stod emot och skapade chanser i andra änden av planen. Under den 15:e minuten varnades Bedoya för en tuff tackling.

I den andra halvleken gjorde Örebro ett byte med Per Johansson som byttes in för Astrit Ajdarevic. Kalmar FF svarade med att byta ut Johan Bertilsson mot Abiola Dauda på den 69:e minuten.

Bedoya fick senare sin andra varning, vilket resulterade i att han fick lämna planen med en utvisning på den 71:a minuten. Örebro fortsatte spela med hög intensitet och gjorde ett ytterligare byte med att byta in Carl Fredrik Nordback för Marcus Astvald i den 77:e minuten.

Kalmar FF försökte desperat att komma ikapp och gjorde ett byte med Douglas da Silva Vieira som ersatte Ricardo Da Silva Dos Santos på den 83:e minuten. Örebro gjorde också ett byte mot slutet av matchen när Eric Magloire Bassombeng ersatte Roni Porokara på den 89:e minuten.

Matchen slutade med resultatet 1-0 till Örebro och Daniel Lopes Silva i Kalmar FF varnades på den 90:e minuten. Med 8 432 åskådare på plats var det en dramatisk match och Örebro kunde fira en viktig seger på hemmaplan.