Match i Allsvenskan 2010
Matchstart: 2010-11-07 kl 16:30
Arena: Olympia, Helsingborg
Publik: 16 200

Helsingborgs IF och Kalmar FF möttes på Olympia under söndagens eftermiddag i en match som slutade 0-0. Trots hemmalagets klara segerchanser i första halvlek, lyckades ingen av lagen göra några mål och matchen slutade utan poäng till något av lagen.

Matchen dominerades av Helsingborgs IF som fick flera farliga målchanser i första halvlek. Kalmar FF var tvungna att kämpa hårdare för att försvara sin målbur. Det var dock inte bara hemmalaget som fick möjligheter att göra mål. Kalmar FF kunde också skapa vassa lägen men inget av lagen lyckades sätta dit bollen trots flera försök.

Matchen såg hoppfull ut för Kalmar FF som fick ett försprång strax innan halvtidsvilan när Ricardo Da Silva Dos Santos blev varnad för att ha brutit en regel. Helsingborgs IF svarade dock snabbt med flera försök att göra mål. Stämningen på arenan var på topp och publiken verkade hoppfulla om att hemmalaget skulle ta hem segern.

I andra halvlek bytte Kalmar FF tre spelare, inklusive Johan Bertilsson som byttes ut mot Joakim Karlsson. Helsingborgs IF bytte ut två spelare i 76:e minuten, Mattias Lindström och Ardian Gashi ersatte Erik Sundin och Joel Ekstrand på planen. Spelarna kämpade hårdare men inget resultat kom. Matchen slutade med att båda lagen fick en varning var. Helsingborgs IF:s Erik Edman fick en varning i 87:e minuten medan Kalmar FF:s Mattias Johansson varnades i 89:e minuten. Helsingborgs IF fick även en varning i sista minuten av matchen när Rasmus Jönsson blev varnad för brott mot matchreglerna.

Matchen var viktig för båda lagen eftersom det var deras sista match för säsongen. Helsingborgs IF slutade på andra plats i tabellen medan Kalmar FF hamnade på nionde plats. Helsingborgs IF tar med sig en stark säsong och hoppas på en framgångsrik säsong nästa år. Kalmar FF kommer att kämpa för att förbättra sina resultat i den kommande säsongen.