Match i Allsvenskan 2020
Matchstart: 2020-06-22 kl 19:00
Arena: Studenternas

Matchreferat:

Den allsvenska matchen mellan IK Sirius FK och BK Häcken på Studenternas arena slutade oavgjort med slutresultatet 2-2. Trots att matchen spelades på en måndag kväll och utan publik på grund av Covid-19-restriktioner, bjöd matchen ändå på spänning och många målchanser.

BK Häcken tog ledningen redan i den 17:e minuten när Daleho Irandust satte dit bollen. Assisten kom från Rasmus Lindgren och Sirius-målvakten hade ingen chans att rädda. Hemmalaget gav dock snabbt svar på tal och bara åtta minuter senare lyckades Nahom Girmai Netabay kvittera för Sirius. Axel Björnström stod för assisten och matchen var återigen vidöppen.

BK Häcken återtog ledningen i den 33:e minuten genom Leo Bengtsson. Återigen var det Rasmus Lindgren som låg bakom målet. Sirius gav sig dock inte och bara några minuter senare, i den 61:a minuten, var det Yukiya Sugita som satte dit kvitteringen för hemmalaget. Det var ett hårt och välplacerat skott som gav Häcken-målvakten inte en chans.

Under den andra halvleken gjordes flera byten av båda lagen för att försöka få till ett avgörande mål. Båda lagen skapade flera farliga målchanser, men båda målvakterna var i bra form och räddade sina lag från flera farliga skott. Matchen blev intensiv och flera spelare blev varnade under matchens gång.

När slutsignalen ljöd hade ingen av lagen lyckats göra det avgörande målet och matchen slutade 2-2. För IK Sirius FK innebar det en poäng som gör att de behåller sin niondeplats i Allsvenskans tabell. BK Häcken ligger fortsatt på tolfte plats. Trots att lagen inte lyckades vinna var matchen en underhållande och välspelad tillställning.