Matchstart: 2020-07-06 kl 19:00
Arena: Tele2 Arena

Matchreferat: Djurgården - Helsingborgs IF 2-2

Det var en spännande och underhållande match när Djurgården tog emot Helsingborgs IF på Tele2 Arena i Allsvenskan. Även om det inte fanns någon publik på läktarna på grund av covid-19, fick vi se en match där båda lagen bjöd på högt tempo och spännande dueller.

Matchen inleddes starkt av hemmalaget Djurgården. Redan efter nio minuter tog de ledningen genom Kalle Holmberg, som snyggt avslutade efter en fin assist av Emir Kujovic. Djurgården fortsatte att dominera matchen och skapade flera farliga chanser, men lyckades inte utöka sin ledning.

Efter fjorton minuter fick Djurgården sin första varning i matchen när Jesper Karlström begick en tuff tackling. Trots det fortsatte Djurgården att pressa och i den 23:e minuten gjorde Fredrik Ulvestad 2-0 på straff, hans fjärde mål för säsongen.

Helsingborgs IF visade dock prov på stor kämpaglöd och gav inte upp. I den 31:a minuten reducerade de genom Max Svensson, som snyggt avslutade efter en passning av Anthony van den Hurk. Resultatet stod sig halvleken ut och Helsingborgs IF hade lyckats få tillbaka lite hopp inför andra halvlek.

I pausen bestämde sig Helsingborgs IF för att göra ett byte. Anders Degn Randrup kom in istället för Erik Figueroa för att ge laget mer kreativitet och offensiv kraft. Trots det var det Djurgården som inledde starkare även i den andra halvleken och skapade flera farliga lägen.

I den 65:e minuten var det dock Helsingborgs IF:s tur att göra mål när Armin Gigovic kvitterade till 2-2 efter en fin passning från Alex Timossi Andersson. Målet firades glatt av spelarna och deras tränare, Olof Mellberg, vilket resulterade i att Mellberg fick en varning.

Efter målet fortsatte matchen att vara jämn och båda lagen skapade flera farliga chanser. Trots flera byte och en hektisk slutspurt lyckades inget av lagen avgöra matchen och resultatet stod sig till slutsignalen.

Efter matchen stod det klart att Djurgården ligger kvar på tionde plats i tabellen, medan Helsingborgs IF fortfarande ligger sist. Trots det kan båda lagen vara nöjda med insatsen och en poäng i dagens match.

Domaren Bojan Pandzic och de assisterande domarna Peter Allheim och Mikael Hallin skötte matchen på ett bra sätt och bidrog till att hålla en god stämning på planen även utan publik på läktarna.

Sammanfattningsvis var det en spännande match mellan Djurgården och Helsingborgs IF, som slutade 2-2. Båda lagen bjöd på en underhållande fotboll och visade att de har potential att utvecklas och klättra i tabellen.