Match i Allsvenskan 2020
Matchstart: 2020-07-26 kl 17:30
Arena: Studenternas

Matchreferat:

Det var en spännande match i Allsvenskan när IK Sirius FK tog emot Malmö FF på Studenternas. Inför matchen låg IK Sirius FK på plats 5 i tabellen medan Malmö FF hade imponerat med tre raka segrar och låg på plats 2.

Matchen började med högt tempo och båda lagen skapade chanser. Men det var IK Sirius FK som tog ledningen i den 18:e minuten när Mohammed Khalid Saeid snyggt satte dit en straff och gjorde 1-0 för hemmalaget.

I halvtid gjorde IK Sirius FK ett byte där Stefano Holmquist Vecchia kom in istället för Jamie Roche.

I den 51:a minuten kom dock en kalldusch för hemmalaget när Malmö FF kvitterade genom ett självmål. Det var oturligt för IK Sirius FK som hade hoppats behålla ledningen. Men de kämpade sig tillbaka och i den 56:e minuten var det Stefano Holmquist Vecchia som blev stor hjälte igen och satte sitt andra mål för matchen, och sitt tredje för säsongen. Mohammed Khalid Saeid stod för assisten.

Malmö FF kämpade för att komma tillbaka in i matchen och det blev även en varning för Anders Bleg Christiansen i den 58:e minuten. Malmö FF gjorde tre byten i den 59:e minuten när Jonas Bruun Knudsen, Søren Rieks och Erdal Rakip kom in istället för Behrang Safari, Marcus Antonsson och Bonke Innocent.

IK Sirius FK drog på sig en varning i den 62:a minuten när Adam Hellborg blev för ivrig. Malmö FF höll dock tempot uppe och i den 65:e minuten var det Ola Toivonen som kvitterade till 2-2.

Det blev spännande i den avslutande delen av matchen och IK Sirius FK gjorde två byten i den 70:e och 78:e minuten när Kebba Ceesay och Laorent Shabani kom in istället för Mohammed Khalid Saeid och Elias Andersson.

IK Sirius FK var tvungna att jaga segermålet men det var istället Malmö FF som tog ledningen i den 85:e minuten. Isaac Thelin satte sitt sjunde mål för säsongen efter assist av Ola Toivonen. Det blev en tung stund för hemmalaget och frustrationen blev tydlig när Lukas Jonsson fick en varning i den 84:e minuten.

Malmö FF lät sig inte nöja med det och i den 90:e minuten utökade Jo Inge Berget ledningen till 4-2. Malmö FF gjorde sitt sista byte i den 90:e minuten när Adi Nalic kom in istället för Ola Toivonen.

Matchen skulle få ett sista mål och det var Malmö FF som stod för det. I den 94:e minuten satte Søren Rieks sitt tredje mål för säsongen efter assist av Isaac Thelin och fastställde slutresultatet till 5-2 till Malmö FF.

Det var en spännande och underhållande match där Malmö FF visade prov på sin styrka och vände underläget till seger. Trots en bra inledning av IK Sirius FK var det Malmö FF som tog tre poäng med sig hem.