Östersund - IF Elfsborg 0 - 1

Allsvenskan 2020


Östersund - IF Elfsborg (0 - 1)
Match i Allsvenskan 2020
Matchstart: 2020-08-09 kl 17:30
Arena: Jämtkraft Arena


Matchreferat:

Östersund och IF Elfsborg möttes i en spännande Allsvenskan-match på söndagskvällen inför tomma läktare på Jämtkraft Arena. Båda lagen gick in i matchen med hygglig form, utan att ha förlorat på de fem senaste matcherna.

Det var gästande IF Elfsborg som började matchen starkast och skapade flera farliga chanser. Östersund-målvakten stod dock för flera fina räddningar och höll nollan. Matchen fortsatte med en delvis jämn spelbild, där båda lagen hade perioder med bra spel.

I den 26:e minuten drog domaren upp ett gult kort till IF Elfsborgs Leo Väisänen efter en tuff tackling. Trots flera chanser för båda lagen var det underhållningsbefriat fram till den 50:e minuten då IF Elfsborg tog ledningen. Det var Jesper Karlsson som stod för målet, hans sjunde för säsongen. Målet kom på hörna och var snyggt placerat i det bortre hörnet.

Östersund försökte att komma tillbaka in i matchen och skapade några farliga lägen. I den 63:e minuten drabbades dock IF Elfsborg av en utvisning då Simon Strand drog på sig sitt andra gula kort. Med en man mindre på planen fick IF Elfsborg lägga om sin taktik och försvarade sig väl.

Båda lagen genomförde flera byten för att få in ny energi på planen. Östersund försökte att pressa på och skapa farliga målchanser, men IF Elfsborg försvarade sig väl och höll undan. Trots en intensiv avslutning, med flera heta målchanser åt båda håll, stod sig resultatet matchen ut.

IF Elfsborg kunde därmed hålla sin fina form intakt och säkra en 1-0-vinst över Östersund. Segern innebar att IF Elfsborg behöll sin tredjeplats i tabellen, medan Östersund fortsatte att ligga på plats 14 trots förlusten.