Örebro - Djurgården 0 - 3

Allsvenskan 2020


Örebro - Djurgården (0 - 3)
Match i Allsvenskan 2020
Matchstart: 2020-08-15 kl 15:00
Arena: Behrn Arena


Örebro mötte Djurgården i en spännande match i Allsvenskan på lördagseftermiddagen den 15 augusti. Matchen spelades på Behrn Arena inför en tom läktare. Domare för matchen var Glenn Nyberg, som biträddes av Mahbod Beigi och Andreas Söderkvist.

Innan matchen låg Örebro på 10:e plats i tabellen, medan Djurgården befann sig på en imponerande 3:e plats.

Matchen började med flera chanser åt båda håll. Båda lagen arbetade hårt för att ta ledningen, men det skulle dröja till den 45:e minuten innan första målet kom. Djurgården gjorde ett vackert nickmål genom Emmanuel Justine Rabby Banda, med assist av Aslak Fonn Witry.

I halvtid bestämde Djurgården att göra ett byte. Jonathan Augustinsson ersattes av Elliot Käck. Örebro följde Djurgårdens exempel och gjorde tre byten i den 58:e minuten. Benjamin Hjertstrand och Agon Mehmeti ersatte Dennis Collander och David Seger, medan Martin Broberg fick chansen istället för Robin Book.

Matchen blev allt mer intensiv och i den 60:e minuten fick Agon Mehmeti en varning av domaren. Djurgården svarade med två byten i den 67:e minuten när Jacob Une Larsson och Jonathan Ring ersattes av Erik Berg och Nicklas Bärkroth.

I den 74:e minuten gjorde Djurgården ännu ett byte, där Kalle Holmberg fick lämna plats för Emir Kujovic. Kort därefter, i den 75:e minuten, fick Elliot Käck en varning av domaren.

I den 80:e minuten gjorde Djurgården ännu ett byte när Edward Chilufya ersatte Emmanuel Justine Rabby Banda. Det skulle visa sig vara ett klokt byte, då Chilufya gjorde mål i den 83:e minuten med assist av Nicklas Bärkroth.

Mot slutet av matchen gjorde Örebro ännu ett byte i den 87:e minuten. Hussein Ali ersatte Eddie Albin Alexander Granlund. Djurgården avslutade sedan matchen starkt med ett mål i den 90:e minuten när Edward Chilufya återigen nätade, denna gång med assist av Nicklas Bärkroth. Matchen slutade 0-3 till Djurgården.

I den 91:a minuten gjorde även Örebro ett byte, där Niclas Bergmark ersatte Nordin Gerzic.

Djurgården kunde stolt lämna planen med tre poäng efter en imponerande seger mot Örebro.