Match i Allsvenskan 2020
Matchstart: 2020-09-27 kl 17:30
Arena: Tele2 Arena

Matchreferat: Djurgården vs IFK Norrköping FK (1-2)

Det var en spännande match som spelades mellan Djurgården och IFK Norrköping FK på söndagen i Allsvenskan. Matchen ägde rum på Tele2 Arena och på grund av pandemin var det tyvärr ingen publik på plats för att heja fram lagen. Domaren för kvällen var Victor Wolf och han assisterades av Peter Allheim och Mikael Hallin.

Det var IFK Norrköping som inledde matchen starkt och redan i den femte minuten kom de efterlängtade målet. Linus Wahlqvist Egnell stod för målet och förde Norrköping till ledning med 1-0. Djurgården kämpade för att komma tillbaka, men hade svårt att skapa farliga chanser.

I den 37:e minuten gjorde Norrköping sitt första byte när Egzon Binaku kom in i spelet istället för Linus Wahlqvist Egnell. Det skulle dröja till den 56:e minuten innan Norrköping återigen kunde fira ett mål. Christoffer Nyman gjorde sitt tolfte mål för säsongen och utökade ledningen till 2-0.

Djurgården försökte sätta press på motståndarna och i den 58:e minuten gjorde de två byten, där Kalle Holmberg och Edward Chilufya kom in istället för Curtis Edwards och Jonathan Ring. Dessa byten gav Djurgården mer energi och i den 78:e minuten lyckades de reducera. Emir Kujovic gjorde sitt fjärde mål för säsongen och Nicklas Bärkroth stod för assisten.

IFK Norrköping blev varnade i den 82:a minuten när Egzon Binaku fick en varning. Kort därefter gjorde Djurgården två byten, där Nicklas Bärkroth och Emir Kujovic ersatte Haris Radetinac och Magnus Eriksson. Matchen blev intensiv mot slutet och i den 88:e minuten gjorde Norrköping sitt sista byte när Maic Sema kom in istället för Sead Haksabanovic.

En spännande avslutning på matchen där IFK Norrköping fortsatte att pressa, men Djurgården var inte redo att ge upp. Domaren valde att ge gult kort till Isak Pettersson från IFK Norrköping i den 92:a minuten. Trots att Djurgården kämpade hårt för att kvittera så lyckades de inte och matchen slutade med 2-1 till IFK Norrköping FK.

Det var en tuff match med ett bra spel från båda lagen. IFK Norrköping FK var starkare i den första halvleken och skapade flera farliga chanser. Djurgården kom tillbaka i den andra halvleken och reducerade i målprotokollet, men kunde inte få in en kvittering. Slutresultatet 2-1 till Norrköping var rättvist och de kunde fira segern efter en välspelad match.