Kalmar FF - Malmö FF (0 - 4)
Match i Allsvenskan 2020
Matchstart: 2020-10-04 kl 17:30
Arena: Guldfågeln Arena, Kalmar

Malmö FF visade sin styrka när de besegrade Kalmar FF med 4-0 i en Allsvenskan-match på Guldfågeln Arena under söndagskvällen inför en tom läktare. Domaren Bojan Pandzic hade full kontroll över matchen, assisterad av Daniel Gustavsson och Tobias Wärn.

Redan efter sex minuter tog Malmö ledningen genom Arnor Traustason. Ola Toivonen stod för assisten och Malmö var nu i förarsätet. Kalmar kämpade för att komma tillbaka och skapade några halvchanser, men Malmö var starka i försvaret.

I den 41:a minuten utökade Malmö sin ledning. Anders Bleg Christiansen blev målskytt och det var hans åttonde mål för säsongen. Jo Inge Berget spelade fram och Malmö hade nu ett bra grepp om matchen.

Efter en knapp timmes spel kom nästa mål för Malmö. Ola Toivonen ökade på ledningen till 3-0 och det var hans fjärde mål för säsongen. Malmö var numera i full kontroll över matchen och Kalmar hade svårt att komma tillbaka.

I den 65:e minuten gjorde Malmö två byten. Amin Sarr byttes in för Ola Toivonen och Søren Rieks ersatte Jo Inge Berget. Kalmar försökte desperat att få till en reducering, men Malmö-försvaret höll tätt.

I den 74:e minuten satte Malmö spiken i kistan. Anel Ahmedhodzic gjorde mål efter en assist av Anders Bleg Christiansen och Malmö ledde nu med 4-0. Kalmar försvaret var chanslöst och Malmö hade full kontroll.

Kalmar fick två varningar under matchen. Först fick Carl Gustafsson en varning i den 67:e minuten, sedan blev Emin Nouri varnad i den 77:e minuten. Malmö gjorde tre byten på slutet. Felix Beijmo ersatte Anders Bleg Christiansen i den 78:e minuten, Erdal Rakip kom in för Eric Larsson och Behrang Safari ersatte Jonas Bruun Knudsen i den 84:e minuten.

Matchen slutade sedan 4-0 till Malmö FF. En imponerande seger för Malmö som visade en stark offensiv och ett stabilt försvar. Kalmar fick svårt att hota och Malmö kunde säkra alla tre poängen.