Match i Allsvenskan 2020
Matchstart: 2020-11-08 kl 17:30
Arena: Olympia, Helsingborg

Helsingborgs IF mötte IFK Göteborg i en spännande Allsvenskan-match på Olympia i Helsingborg. Trots avsaknaden av publik på grund av rådande restriktioner gav lagen allt på planen i hopp om att ta tre poäng.

Precis som förväntat var det ett tufft och jämnt möte mellan två lag som behövde en seger för att förbättra sin tabellplacering. Helsingborgs IF hade inte vunnit på sina fem senaste matcher, medan IFK Göteborg hade förlorat sina tre senaste matcher.

Matchen inleddes utan några klara målchanser från något av lagen. Båda lagen kämpade för att hålla kontroll över bollen och skapa farliga anfall.

I den 33:e minuten kom det efterlängtade målet och det var IFK Göteborg som tog ledningen. Emil Holm blev matchens hjälte när han stod för ett nickmål efter en fin assist av Tobias Sana. Resultatet stod sig sedan i återstoden av matchen och IFK Göteborg kunde jubla över tre viktiga poäng.

I halvtid gjorde Helsingborgs IF ett byte när Ravy Tsouka-Dozi kom in istället för Mohammed Abubakari för att förändra spelet och jaga en kvittering.

Trots försöken att komma tillbaka i matchen var det IFK Göteborg som kontrollerade spelet och stod emot Helsingborgs anfall.

I den 56:e minuten drog Joseph Ceesay på sig en varning för Hesingborgs IF, och i den 62:a minuten fick även Alex Timossi Andersson en varning.

Båda lagen gjorde flera byten för att fräscha upp sina lag och få in nya spelare med fräsch energi. IFK Göteborgs Pontus Wernbloom kom in istället för Alexander Farnerud och Robin Söder ersatte Sargon Abraham i den 63:e minuten.

I den 72:a minuten drog IFK Göteborgs Kristopher Da Graca på sig en varning, och i den 74:e minuten gjorde Hosam Aiesh entré medan Giorgi Kharaishvili gick av planen för IFK Göteborg.

Helsingborgs IF fortsatte att jaga en kvittering och bytte in Alhaji Gero för Max Svensson i den 60:e minuten och Andreas Landgren kom in istället för Adam Eriksson i den 76:e minuten för att öka offensiven.

I den 85:e minuten gjorde båda lagen byten när Sebastian Eriksson ersatte Tobias Sana för IFK Göteborg och Shkodran Maholli kom in för Alex Timossi Andersson i Helsingborgs IF.

I slutet av matchen fick Emil Holm en varning i den 88:e minuten för IFK Göteborg och i den fjärde tilläggsminuten drog Brandur Hendriksson Olsen på sig en varning för Helsingborgs IF.

När domaren blåste av matchen stod IFK Göteborg som segrare med 1-0. Resultatet innebar att Helsingborgs IF låg sist i tabellen även efter matchen, medan IFK Göteborg klättrade upp till den 13:e platsen.