Match i Allsvenskan 2020
Matchstart: 2020-11-30 kl 19:00
Arena: Nationalarenan, Friends Arena

Matchreferat:

Det var en kylig måndag kväll när AIK och Kalmar FF möttes på Nationalarenan, Friends Arena. Trots att det inte fanns några åskådare på plats på grund av restriktioner, var det ändå en spännande match att följa. Domare Bojan Pandzic ledde matchen tillsammans med assisterande domarna Peter Allheim och Robin Wilde.

Matchen började jämnt och båda lagen visade ett starkt försvarsspel. I den 28:e minuten drar AIK:s Sotirios Papagiannopoulos på sig en varning efter en tuff tackling. Bara tre minuter senare får även Viktor Elm från Kalmar FF en varning.

Kalmar FF väljer att göra sitt första byte i den 63:e minuten när Nils Fröling ersätter Geir Andre Herrem. Bara tre minuter senare gör även AIK två byten, Kolbeinn Sigþórsson kommer in istället för Bojan Radulovic Samoukovic och Erick Ouma Otieno ersätter Erik Ring.

I den 70:e minuten får även Isak Jansson från Kalmar FF en varning. Spelet fortsätter att vara intensivt men det är först i den 84:e minuten som Kalmar FF lyckas göra mål. Erik Israelsson står för målet, hans tredje för säsongen, efter ett nickmål med assist av Romario Pereira Sipiao. Resultatet blir 0-1 till Kalmar FF.

AIK gör ytterligare ett byte i den 86:e minuten när Tom Strannegård kommer in istället för Enock Kofi Adu. Matchen fortsätter med högt tempo men inga fler mål görs. I den 90:e minuten får Ole Söderberg från Kalmar FF en varning för en förseelse.

När domaren blåser av matchen står Kalmar FF som segrare med 0-1. Trots förlusten ligger AIK på plats 9 i tabellen medan Kalmar FF ligger på plats 14. Båda lagen kan vara nöjda med sina prestationer men det var Kalmar FF som drog det längsta strået denna kväll.