Malmö FF - Östersund (4 - 0)
Match i Allsvenskan 2020
Matchstart: 2020-12-06 kl 14:30
Arena: Eleda Stadion

Malmö FF mötte Östersund på Eleda Stadion i en match som skulle avgöra årets säsong. Malmö FF ledde tabellen och hade chans att säkra segern i Allsvenskan. Å andra sidan hade Östersund förlorat sina fem senaste matcher och behövde en seger för att klättra i tabellen.

Matchen började intensivt och redan efter fem minuter fick Östersund sin första varning. Aly Keita fick ett gult kort för en tuff tackling. Bara en minut senare tog Malmö FF ledningen. Anders Bleg Christiansen gjorde sitt tolfte mål för säsongen efter en assist från Ola Toivonen. Publiken, även om de inte var på plats, bröt ut i jubel när bollen nätades.

Det dröjde inte länge innan Malmö FF utökade sin ledning. I den åttonde minuten gjorde Isaac Thelin sitt fjortonde mål för säsongen med assist från Anel Ahmedhodzic. Östersund försökte hitta tillbaka in i matchen, men deras formkurva fortsatte att peka nedåt. I den 29:e minuten fick Ronald Mukiibi en varning och bara några sekunder senare gjorde Anders Bleg Christiansen sitt andra mål för dagen. Detta var hans trettonde mål för säsongen och det kom på straffspark.

När halvtidsvilan närmade sig fick även Henrik Bellman från Östersund en varning. Malmö FF var i total kontroll över matchen och i den 34:e minuten gjorde Eric Larsson sitt tredje mål för säsongen med assist från Søren Rieks. Malmö FF hade en stadig 4-0-ledning och matchen såg ut att vara avgjord redan i första halvlek.

Efter halvtidsvilan genomförde Malmö FF några byten för att hålla spelarna fräscha inför resten av matchen. Felix Beijmo och Adi Nalic kom in för Eric Larsson och Ola Toivonen. Även Östersund genomförde några byten i ett försök att förändra spelet. Nikolaos Dosis och Malcolm Stolt ersatte Henrik Bellman och Charlie Colkett.

Spelet fortsatte att vara fysiskt och i den 52:a minuten fick Samuel Laryea Mensiro från Östersund en varning. Malmö FF hade möjlighet att utöka sin ledning, men deras anfall stoppades av en stark defensiv från Östersund. I den 61:a minuten genomförde Malmö FF ännu ett byte när Behrang Safari ersatte Jonas Bruun Knudsen.

Malmö FF fortsatte att styra matchen och i den 70:e minuten byttes Isaac Thelin ut mot Oscar Lewicki. Östersund försökte desperat att hitta ett tröstmål, men deras attacker stoppades av Malmö FF:s defensiv.

Matchen fortsatte utan några större händelser och i den 83:e minuten gjorde Östersund sitt sista byte när Francis Jno-Baptiste ersatte Blair Sebastian Turgott. I den 90:e minuten genomförde även Östersund ett byte när Alex Purver kom in för Samuel Laryea Mensiro. Matchen slutade 4-0 till Malmö FF.

Efter matchen kunde Malmö FF fira vinsten i Allsvenskan och deras framstående säsong. Östersund, å andra sidan, slutade på plats 13 i tabellen och hade en del att tänka på inför nästa säsong.