Malmö FF - Hammarby (3 - 2)
Match i Allsvenskan 2021
Matchstart: 2021-04-10 kl 15:00
Arena: Eleda Stadion

I lördags eftermiddag möttes Malmö FF och Hammarby på Eleda Stadion för en spännande match i Allsvenskan 2021. Tyvärr var det ingen publik på plats på grund av restriktioner. Domarteamet bestod av Mohammed Al-Hakim som huvuddomare, assisterad av Fredrik Klyver och Mikael Hallin.

Det dröjde inte länge innan det blev det första händelsen i matchen. Redan i den 9:e minuten fick Malmö FF:s Bonke Innocent en varning. Sedan, i 21:a minuten, gjorde Hammarby Gustav Ludwigson sitt första mål för säsongen och gav sitt lag ledningen med 0-1. Målet var ett nickmål och assisten kom från Abdul Rahman Khalili.

I den 27:e minuten fick Hammarbys Mads Fenger Nielsen en varning. Men i den 36:e minuten kvitterade Malmö FF genom Anders Bleg Christiansen, som gjorde sitt första mål för säsongen på straff, och matchen stod nu 1-1. Sedan, bara några minuter senare, i den 40:e minuten, tog Malmö FF ledningen genom Søren Rieks, med assist från Antonio Mirko Colak, och matchen stod nu 2-1 till Malmö FF.

Precis innan halvtid hann Hammarby dock kvittera igen. I den 45:e minuten gjorde Abdul Rahman Khalili sitt första mål för säsongen på en frispark, och matchen gick till halvtidsvila med resultatet 2-2.

I den 55:e minuten gjorde Malmö FF sitt första byte. Adi Nalic kom in istället för Ola Toivonen. Sedan, i den 75:e minuten, gjorde även Hammarby sitt första byte, med Vladimir Rodic som ersatte Akinkunmi Ayobami Amoo.

I slutskedet av matchen fortsatte lagen att byta spelare. I den 84:e minuten tog Malmö FF ut Søren Rieks och ersatte honom med Sebastian Nanasi. Sedan, i den 86:e minuten, bytte Hammarby ut Mohanad Jeahze mot Dennis Widgren.

I den 88:e minuten gjorde Malmö FF sitt tredje byte, där Lasse Ladegaard Nielsen ersatte Franz Brorsson. Men det var Malmö FF som skulle avgöra matchen. I den 89:e minuten gjorde Jonas Bruun Knudsen sitt första mål för säsongen och gav Malmö FF ledningen med 3-2.

I den 90:e minuten gjorde Hammarby sitt sista byte, där Darijan Bojanic kom in istället för Jeppe Andrup Andersen. Sedan, i den 93:e minuten, fick Hammarbys Mohammed Aziz Ouattara en varning.

När domaren blåste av matchen stod det klart att Malmö FF vunnit med 3-2. Det var en spännande match där båda lagen visade uppbra spel. Målen fördelades jämnt mellan lagen, men Malmö FF var det starkare laget denna gång och tog hem segern.