Match i Allsvenskan 2021
Matchstart: 2021-04-24 kl 15:00
Arena: Bravida Arena

Matchreferat: BK Häcken vs IK Sirius FK (1-2)

Det var en solig lördagseftermiddag på Bravida Arena när BK Häcken mötte IK Sirius FK i en spännande match i Allsvenskan. Trots att Häcken låg näst sist i tabellen och Sirius på plats 5, förväntades det en tuff kamp mellan de båda lagen.

Matchen inleddes med ett tidigt mål för gästande Sirius. Redan i den 11:e minuten tog Christian Kouakou vara på en fin assist från Nahom Girmai Netabay och satte bollen i nätet, vilket gav Sirius en tidig ledning på 0-1. Häcken gjorde sitt bästa för att kvittera, men Sirius försvar höll tätt och släppte inte igenom några farliga chanser.

Under första halvlek hann domaren dra upp två gula kort. Först var det Sirius Adam Hellborg som fick en varning i den 15:e minuten, följt av Nahom Girmai Netabay i den 31:a minuten. Häcken bjöd sedan upp till kamp och försökte skapa farliga anfall, men Sirius försvar höll tätt och matchen stod 0-1 inför halvtidsvilan.

Andra halvlek startade inte på bästa sätt för Häcken då Sirius utökade sin ledning. I den 52:a minuten slog Marcus Klingenberg Mathisen till efter en assist av Jacob Ortmark och sätter bollen säkert i nätet. Det stod nu 0-2 till gästande Sirius och Häcken behövde komma tillbaka om de skulle ha någon möjlighet att ta poäng.

Häcken försökte desperat skapa farliga anfall och i den 79:e minuten fick de en straff efter en fällning i straffområdet. Alexander Jeremejeff var säkerheten själv och satte straffen i mål, vilket reducerade till 1-2. Häcken hoppades på en kvittering, men Sirius försvar lyckades hålla undan och matchen slutade 1-2 till bortalaget.

Det var en härlig fotbollsmatch där båda lagen verkligen kämpade för segern. IK Sirius FK lyckades hålla undan och ta med sig tre poäng från Bravida Arena. Trots förlusten kan BK Häcken glädjas åt ett starkt kämpande lag och en fin insats, men nu behöver de snabbt hitta tillbaka till vinnarspåret om de ska klättra i tabellen. Matchen var väl dömd av Mohammed Al-Hakim med assistenterna Fredrik Klyver och Mikael Hallin, och publiken på plats fick se en spännande och underhållande match trots det begränsade antalet åskådare, endast 8 stycken.