Match i Allsvenskan 2021
Matchstart: 2021-05-13 kl 18:30
Arena: Nationalarenan, Friends Arena

Matchreferat:

Det var en spännande fotbollsmatch mellan AIK och Malmö FF på Nationalarenan, Friends Arena i Allsvenskan 2021. Trots en intensiv match kunde inget av lagen säkra en seger, och matchen slutade med ett oavgjort resultat, 1-1.

Matchen började kl. 18:30 på torsdag kväll, och med tanke på publikens siffra på endast 8 personer, var det ingen tvekan om att atmosfären på arenan var annorlunda än vanligt. Domare för matchen var Glenn Nyberg, med Mahbod Beigi och Andreas Söderkvist som assisterande domare.

Malmö FF fick en tidig varning redan i den 12:e minuten, när Jonas Bruun Knudsen begick en regelvidrig handling. Det dröjde sedan till den 24:e minuten innan Malmö FF tog ledningen. Jo Inge Berget stod för målet, där bollen nickades in i mål. Assisten kom från Anders Bleg Christiansen.

AIK valde att göra ett byte i den 35:e minuten, där Bojan Radulovic Samoukovic ersatte Nabil Bahoui. Men trots detta kunde AIK inte hitta nätet och resultatet stod sig till halvtidsvilan.

I den 41:e minuten var det Malmö FF:s tur att få en varning, när Anders Bleg Christiansen föll i domarens ögon. Matchen fortsatte med hård kamp på mittfältet, och i den 55:e minuten fick både Erick Ouma Otieno från AIK och Pavle Vagic från Malmö FF varsin varning för sina tuffa tacklingar.

Malmö FF valde att göra två byten i den 59:e minuten, där Amin Sarr ersatte Ola Toivonen och Adi Nalic ersatte Veljko Birmancevic. AIK svarade på bytena genom att byta ut Stefan Silva och istället sätta in Henok Goitom i den 63:e minuten.

AIK fick äntligen utdelning i den 64:e minuten när Malmös spelare olyckligtvis gjorde ett självmål, vilket innebar att AIK kvitterade till 1-1. Målet gav AIK en nödvändig boost och laget fortsatte att pressa för att få fler chanser att ta ledningen. Men Malmö FF försvarade sig väl och lyckades undvika fler baklängesmål.

AIK fick ytterligare en varning i den 77:e minuten, när Sebastian Larsson begick en regelvidrig handling. Malmö FF satsade på sitt sista byte i den 79:e minuten, där Erdal Rakip ersatte Jo Inge Berget. I matchens slutskede fick även AIK:s Bilal Hussein en varning i den 82:a minuten.

Matchen slutade 1-1 och situationen efter matchen är att AIK ligger på plats 7 i tabellen medan Malmö FF befinner sig på plats 3. Båda lagen kommer behöva fortsätta kämpa för att förbättra sin tabellplacering och skapa en stark avslutning på säsongen.