Match i Allsvenskan 2021
Matchstart: 2021-07-03 kl 15:00
Arena: Platinumcars Arena
Publik: 2 487

Det var en intensiv match mellan IFK Norrköping FK och Malmö FF på Platinumcars Arena i Allsvenskan 2021. Inför matchen hade Malmö FF tre raka segrar i de senaste matcherna och målet var att fortsätta på den vinnande vägen.

Matchen drog igång på lördag eftermiddag och den första halvleken var direkt målrik. Redan i den 11:e minuten hittade IFK Norrköping nätet. Carl Björk slog till och gav hemmalaget ledningen med 1-0. Assisten kom från Linus Wahlqvist Egnell.

Malmö FF lät inte Norrköping få glädjas för länge. Bara två minuter senare, i den 13:e minuten, hittade Antonio Mirko Colak nätet för gästerna. Det var hans fjärde mål för säsongen och Erdal Rakip stod för assisten. Matchen var nu jämnare och båda lagen skapade flera farliga chanser.

I den 36:e minuten fick Antonio Mirko Colak en varning, men varken han eller Malmö FF lät sig nedslås. I den 39:e minuten gav Ari Freyr Skúlason Norrköping återigen ledningen med sitt mål. Ísak Bergmann Jóhannesson spelade fram och Skúlason satte bollen i nätet.

Det var dock inte slutet på målkalaset i den första halvleken. I den 43:e minuten slog Antonio Mirko Colak till igen och satte sitt femte mål för säsongen. Matchen var nu oavgjord med 2-2 inför halvtidsvilan.

I halvtid valde Malmö FF att göra två byten. Søren Rieks byttes in istället för Veljko Birmancevic och Oscar Lewicki ersatte Pavle Vagic. Norrköping gjorde också byten i den andra halvleken. Samuel Adeniyi Adegbenro kom in för Viktor Agardius.

Det andra halvlek blev mer avvaktande och chanserna blev inte lika många. IFK Norrköping gjorde två byten i den 64:e minuten. Lucas Lima och Kristoffer Khazeni kom in istället för Maic Sema och Carl Björk. Malmö FF satsade också på ett byte i den 71:a minuten när Sebastian Nanasi ersatte Adi Nalic.

I den 75:e minuten fick Lucas Lima en varning för IFK Norrköping, men det hindrade inte honom från att göra mål i den 83:e minuten. Det var hans första mål för säsongen och assisten kom från Linus Wahlqvist Egnell. Norrköping var nu i ledningen med 3-2 och matchen började närma sig slutet.

Malmö FF valde att göra sina sista byten i den 84:e minuten. Eric Larsson kom in för Felix Beijmo och Amin Sarr ersatte Jo Inge Berget i den 87:e minuten. IFK Norrköping fick en sen varning i den 90:e minuten när Marco Lund Nielsen fick en varning.

Matchen tog slut med en spännande seger för IFK Norrköping FK. Med resultatet 3-2 hade de besegrat Malmö FF i en mycket intensiv match. Publiken på Platinumcars Arena fick verkligen valuta för pengarna med mycket mål och spänning under hela matchen. Domaren Victor Wolf, och hans assistenter Daniel Wärnmark och Marcus Lundgren Klitte, hanterade matchen på ett bra sätt och höll spelet under kontroll. En minnesvärd match för både spelare och fans.