Match i Allsvenskan 2021
Matchstart: 2021-07-17 kl 17:30
Arena: Borås Arena
Publik: 1 827

IF Elfsborg mötte Östersund i en spännande Allsvenskan-match på Borås Arena inför en publik på 1827 personer. Domaren Kristoffer Karlsson ledde matchen med assistans från Andreas Söderkvist och Daniel Yng.

Innan matchen hade IF Elfsborg tre raka segrar i bagaget och ville fortsätta på den vinnande vägen. Spelet var intensivt från start, och båda lagen visade en stenhård inställning.

Det dröjde inte länge innan den första varningen kom. IF Elfsborgs Marokhy Ndione fick ett gult kort av domaren i den 24:e minuten. Bara några minuter senare fick även Östersunds Eirik Haugan varning.

Matchen fortsatte med hårda tag från båda lagens sida, och i den 37:e minuten drog även Östersunds Ludvig Fritzson på sig ett gult kort.

Precis innan halvtidens slutsignal kom det avgörande målet. IF Elfsborgs Robert Gojani gjorde 1-0 i den 45:e minuten med assistans från Leo Väisänen. Ett viktigt mål som gav hemmalaget en ledning att gå på.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt som den första, med intensivt spel och hårda dueller. IF Elfsborgs Christopher Mc Vey fick en varning i den 60:e minuten.

I den 69:e minuten utökade IF Elfsborg sin ledning. Jeppe Møldrup Okkels gjorde sitt tredje mål för säsongen och satte 2-0 med assistans från Fredrik Holst.

Efter målet gjorde båda lagen flera spelarbyten för att försöka ändra matchbilden. IF Elfsborgs Marokhy Ndione och Andrè Ibsen Rømer byttes ut i den 71:a minuten, samtidigt som Östersunds Francis Jno-Baptiste och Isak Ssali Ssewankambo byttes ut.

Östersund försökte anstränga sig för att komma tillbaka in i matchen och gjorde ytterligare två byten i den 73:e minuten när Jerell Anthony Sellars och Frank Arhin kom in i spelet i utbyte mot Francis Jno-Baptiste och Isak Ssali Ssewankambo.

IF Elfsborg gjorde även två byten i den 82:a minuten när Jacob Ondrejka och Jack Cooper-Love kom in för Jeppe Møldrup Okkels och Rasmus Alm.

I den 90:e minuten gjorde IF Elfsborg ännu ett byte när Noah Söderberg ersatte matchens målskytt Robert Gojani.

När matchen närmade sig sitt slut var det dock Östersund som fick sista ordet. I den sjätte tilläggsminuten gjorde de självmål och IF Elfsborg kunde avsluta matchen med 3-0 på resultattavlan.

IF Elfsborg fortsatte sin imponerande form och tog ännu en seger i Allsvenskan medan Östersund fick lämna planen poänglöst. En underhållande och välspelad match där IF Elfsborg visade prov på sin styrka.