Örebro - Hammarby 0 - 2

Allsvenskan 2021


Örebro - Hammarby (0 - 2)
Match i Allsvenskan 2021
Matchstart: 2021-07-18 kl 15:00
Arena: Behrn Arena
Publik: 2 512


Örebro mötte Hammarby i en spännande Allsvenskan-match på söndag eftermiddag på Behrn Arena inför en publik på 2512 åskådare. Domaren för matchen var Bojan Pandzic, assisterad av Robin Wilde och Daniel Ekman.

Inför matchen var Örebro i en svacka med fyra förluster i rad. Hammarby å andra sidan letade efter en seger för att klättra uppåt i tabellen.

Matchen började intensivt med ett snabbt mål från Hammarby. Redan i första minuten tog Astrit Selmani sig förbi Örebros försvar och sköt in 0-1. Målet assisterades av David Accam.

Fysik och intensitet präglade matchen och flera spelare hamnade i domarens bok. Först var det Michael Almebäck från Örebro som fick en varning i den femte minuten. Sedan fick Aimar Sher från Hammarby sin varning i den 23:e minuten. Johan Mårtensson från Örebro fick också en varning i den 27:e minuten.

I den andra halvleken fortsatte Örebro att kämpa men Hammarby höll emot. Kevin Walker från Örebro fick en varning i den 56:e minuten, följt av Kevin Adrian Wright i den 61:a minuten.

I ett försök att ändra spelet gjorde Örebro ett byte i den 62:a minuten. Jake Larsson ersatte Romain Gall. Hammarby svarade med ett byte i den 67:e minuten, där Akinkunmi Ayobami Amoo kom in istället för Aimar Sher.

I den 69:e minuten gjorde Hammarby en viktig scoring för att utöka sin ledning. Mohanad Jeahze satte 0-2 efter ett perfekt pass från Akinkunmi Ayobami Amoo.

Både Örebro och Hammarby gjorde ytterligare byten för att förbättra sina chanser. Örebro bytte in Erik Björndahl och Niclas Bergmark i den 75:e minuten, medan Hammarby bytte ut David Accam mot Williot Swedberg i den 79:e minuten.

Örebro försökte öka tempot för att få till en reducering, men Hammarbys försvar stod stadigt. Örebro gjorde sitt sista byte i den 83:e minuten, där Daniel Björnkvist ersatte Hussein Ali.

I matchens slutskede fick Darijan Bojanic från Hammarby en varning i den 84:e minuten. Hammarby gjorde sedan två byten i den 87:e minuten, där Vladimir Rodic och Bayere Junior Loue ersatte Gustav Ludwigson och Astrit Selmani.

Trots Örebros ansträngningar att komma tillbaka lyckades de inte få in något mål. Hammarby höll sin ledning och matchen slutade 0-2 till gästerna.

Efter matchen kunde Hammarby fira en viktig seger, medan Örebro fortsatte att kämpa för att vända sin negativa trend.