Match i Allsvenskan 2021
Matchstart: 2021-08-01 kl 17:30
Arena: Jämtkraft Arena
Publik: 2 298

Det var en spännande match som spelades på Jämtkraft Arena mellan Östersund och Hammarby i Allsvenskan 2021. Östersund hade förlorat sina fyra senaste matcher och behövde verkligen en seger för att vända på trenden, medan Hammarby var på en segerstreak med tre raka vinster i bagaget.

Matchen drog igång klockan 17:30 på söndagen och publiken var på plats för att stötta sina lag. Domare för kvällen var Adam Ladebäck, assisterad av Daniel Yng och Niclas Ivarsson.

Östersund fick en tidig varning i den 29:e minuten då Nikolaos Dosis drog på sig ett gult kort. Efter det var det Östersunds tur att gå i målprotokollet i den 38:e minuten. Patrick Kpozo stod för målet och öppnade upp målskyttet, assisterad av Simon Kroon.

Precis innan halvtid var det en hetsig period med flera varningar. Först fick Noah Sonko Sundberg och David Accam varsin varning för sina respektive lag. Sedan fick även Simon Kroon en varning.

I halvtid gjorde Hammarby ett byte där Gustav Ludwigson byttes in för Axel Sjöberg.

Andra halvlek började med flera byten från Hammarbys sida. Aimar Sher, Akinkunmi Ayobami Amoo och Mads Fenger Nielsen ersatte Darijan Bojanic, Mohammed Aziz Ouattara och David Accam i den 59:e minuten.

Östersund gjorde också ett byte i den 61:a minuten då Henrik Bellman ersatte Simon Kroon.

I den 65:e minuten fick Akinkunmi Ayobami Amoo en varning för Hammarby.

I den 68:e minuten var det Hammarbys tur att få sitt mål. Astrit Selmani stod för kvitteringen, assisterad av Bjørn Paulsen. Detta var Selmanis tredje mål för säsongen.

I den 74:e minuten gjorde Hammarby sitt sista byte där Abdul Rahman Khalili kom in istället för Williot Swedberg.

I den 84:e minuten gjorde även Östersund sitt sista byte då Jerell Anthony Sellars ersatte Sebastian Karlsson Grach.

Mötet mellan lagen blev allt mer intensivt ju närmare slutsignalen vi kom. I den fjärde tilläggsminuten fick även Jeppe Andrup Andersen en varning för Hammarby.

När slutsignalen ljöd på Jämtkraft Arena stod det klart att matchen hade slutat oavgjort med resultatet 1-1. Östersund fick en välbehövlig poäng efter sina förluster och Hammarby kunde förlänga sin oslagna svit. Båda lagen hade sina chanser att avgöra matchen, men till slut var det delad pott mellan de två lagen.