Match i Allsvenskan 2021
Matchstart: 2021-08-15 kl 15:00
Arena: Strandvallen A-plan
Publik: 1 478

Djurgården vann en tuff och jämn match mot Mjällby AIF på Strandvallen A-plan. Trots att Mjällby inte hade vunnit på de senaste nio matcherna visade de stor kämparglöd och bjöd på en intensiv matchföreställning. Slutresultatet skrevs till 0-1 till Djurgårdens fördel.

Det var en solig söndag eftermiddag när matchen började. Publiksiffran på 1478 personer hade samlats på läktaren för att stötta sina lag. Domarteamet bestående av Adam Ladebäck som huvuddomare och Niklas Nyberg samt Marcus Lundgren Klitte som assisterande domare var redo att leda matchen.

Redan i den 38:e minuten fick Djurgården en varning när Rasmus Schüller fick ett gult kort av domaren för en tuff tackling. Spelet var intensivt och båda lagen kämpade för att skapa farligheter framåt.

Precis innan halvtidsvilan fick Djurgården göra matchens första och enda mål. Nicklas Bärkroth blev målskytt och det här var hans fjärde mål för säsongen. Målet kom efter ett fint samarbete mellan Bärkroth och Magnus Eriksson. Det var ett nickmål som slog in i nätet och gav Djurgården en 1-0-ledning.

Under den andra halvleken gjorde båda lagen flera spelarbyten för att försöka förändra matchbilden. I den 65:e minuten fick Djurgården in Emmanuel Justine Rabby Banda som ersatte Joel Asoro. De offensiva bytena gav dock inga fler målchanser för Djurgården.

Inte heller Mjällby AIF fick till någon avgörande målchans under den andra halvleken trots sina byten. 71:a minuten såg vi Jesper Gustavsson få kliva in på planen istället för David Löfquist. Mjällby AIF fortsatte att trycka på men hade svårt att skapa riktigt farliga målchanser.

Matchens sista minuter blev händelserika med flera spelarbyten. Mjällby AIF satte in Mamudu Moro och Elias Andersson istället för Amin Sarr och Viktor Gustafson i den 72:a minuten. Djurgården bytte ut Kalle Holmberg mot Jesper Nyholm i den 73:e minuten.

Det blev en intensiv avslutning på matchen när Mjällby AIF i den 82:a minuten förde in Herman Johansson och tog ut Andreas Blomqvist. Mjällby AIF försökte desperat att kvittera men hade svårt att ta sig igenom Djurgårdens försvar. I den femte tilläggsminuten fick Mjällby-spelaren Jesper Gustavsson en varning.

När slutsignalen ljöd kunde Djurgården fira en viktig seger. Trots Mjällby AIF:s kämpaglöd och ansträngningar lyckades de inte få in något mål. Matchen avslutades med en vinst för Djurgården med 0-1 på Strandvallen A-plan.