Östersund - IF Elfsborg 3 - 1

Allsvenskan 2021


Östersund - IF Elfsborg (3 - 1)
Match i Allsvenskan 2021
Matchstart: 2021-09-19 kl 15:00
Arena: Jämtkraft Arena
Publik: 1 602


Matchreferat: Östersund vs IF Elfsborg (3-1)

Det var en solig och spännande söndagseftermiddag när Östersund och IF Elfsborg ställdes mot varandra i Allsvenskan 2021. Matchen ägde rum på Jämtkraft Arena och publiksiffran låg på 1602 åskådare. Domaren för dagen var Victor Wolf som hade Per Rehnlund och Andreas Jansson som assisterande domare.

Inför matchen låg Östersund i en negativ trend med fem förluster i rad. Å andra sidan hade IF Elfsborg inte förlorat på sina senaste tio matcher. Förväntningarna var därmed höga på båda lagen inför avspark.

Matchen inleddes jämnt och båda lagen hade sina chanser. Men det var Östersund som tog ledningen i den 22:a minuten. Blair Sebastian Turgott, som gjorde sitt sjätte mål för säsongen, satte bollen i nätet och hemmalaget gick upp i 1-0-ledning.

Östersund fortsatte att dominera och i den 39:e minuten ökade Turgott sin målskörd. Med sitt andra mål för dagen, det sjunde för säsongen, placerade han bollen i mål igen. Isak Ssali Ssewankambo stod för assisten och hemmalaget gick till halvtidsvila med en stark 2-0-ledning.

I halvtid gjorde IF Elfsborg ett byte. Alexander Bernhardsson kom in istället för Rasmus Alm för att försöka vända matchen. Men Östersund visade ingen nåd och fortsatte att kontrollera spelet.

I den 57:e minuten gjorde Östersund sitt första byte när Ronald Mukiibi lämnade plats för Simon Kroon. IF Elfsborg försökte också växla om genom att byta in Jacob Ondrejka istället för Jeppe Møldrup Okkels i den 62:a minuten. Samtidigt byttes också Fredrik Holst ut mot Samuel Holmén för att ge laget nya offensiva impulser.

I den 69:e minuten gjorde Östersund ytterligare ett byte när Simon Kroon kom in istället för Jerell Anthony Sellars. Men det var Turgott som skulle bli matchhjälte för hemmalaget. I den 80:e minuten gjorde han sitt tredje mål för dagen, en hattrick, och ökade Östersunds ledning till 3-0. Marco Weymans stod för assisten och Östersund var nu i en ointaglig position.

Matchen blev mer intensiv och IF Elfsborg visade prov på frustration. Alexander Bernhardsson fick en varning i den 82:a minuten, följt av Felix Hörberg och Isak Ssali Ssewankambo för Östersund i den 83:e minuten.

I den 90:e minuten lyckades IF Elfsborg äntligen få in en boll genom Samuel Holmén, som satte en straff och reducerade till 3-1. Matchen blev än mer kaotisk mot slutet när Aly Keita och Noah Sonko Sundberg fick varningar i den 90:e minuten och Östersund blev tilldelade en spelare utvisad efter en varning till Sveinn Guðjohnsen i den 90:e minuten.

När domaren blåste av matchen stod Östersund som segrare med 3-1, trots IF Elfsborgs intensiva försök att komma ikapp. Det var en välspelad match där Blair Sebastian Turgott utmärkte sig med sitt imponerande hattrick. Östersund bröt sin negativa trend med en överraskande seger medan IF Elfsborgs imponerande svit av tio matcher utan förlust till sist tog slut.