Match i Allsvenskan 2021
Matchstart: 2021-09-22 kl 19:00
Arena: Behrn Arena
Publik: 2 370

Örebro tog emot Östersund i en viktig match i Allsvenskan 2021 på Behrn Arena. Inför matchen befann sig båda lagen i botten av tabellen och behövde desperat poäng för att hålla sig kvar i ligan. Trots en relativt låg publiksiffra på 2370 åskådare var stämningen på topp inför avspark.

Domare Adam Ladebäck blåste igång matchen enligt schemat klockan 19:00 på denna onsdagskväll. Båda lagen började matchen med stor motivation och intensitet, men det var Örebro som dominerade spelet från första minuten.

Det skulle dröja till den 28:e minuten innan den första varningen delades ut. Östersunds Ludvig Fritzson drog på sig det gula kortet efter en tuff tackling. Inte långt därefter var det Örebros tur att få en varning när Kevin Walker fick det gula kortet i den 38:e minuten.

Inför den andra halvleken gjorde Östersund ett byte. Marco Weymans kom in för Samuel Laryea Mensiro i halvtid. Men bytet skulle inte räcka för att ändra på matchbilden.

I den 62:a minuten fick Charlie Colkett från Östersund sitt andra gula kort och blev utvisad. Östersund valde då att göra ytterligare ett byte där Simon Kroon ersatte Jerell Anthony Sellars.

Örebro gjorde också några byten för att stärka upp sitt anfallsspel. Hussein Ali kom in för Benjamin Hjertstrand i den 72:a minuten, och i den 73:e minuten byttes Agon Mehmeti ut mot Jake Larsson.

Matchen gick in i slutskedet och i den 79:e minuten gjorde Örebro två byten samtidigt. Nordin Gerzic kom in för David Seger och Martin Broberg ersatte Dennis Collander. Bytena skulle visa sig vara lyckosamma för Örebro.

I den 84:e minuten klev Nordin Gerzic fram och satte 1-0 för Örebro. Martin Broberg stod för assisten och gav Örebro ledningen. Med endast några minuter kvar av tilläggstiden skulle samma duo sätta punkt för matchen. I den 90:e minuten plus tilläggstid passade Nahir Besara fram till Martin Broberg som snyggt satte 2-0 till Örebro.

Domare Adam Ladebäck blåste av matchen och Örebro kunde fira en viktig seger. Resultatet 2-0 gör att Örebro gör ett stort kliv upp i tabellen och särskilt välkommet var det för laget som hade förlorat de tre senaste matcherna. Östersund å sin sida fortsätter att befinna sig sist i tabellen och behöver snabbt hitta vinnarformen om de ska ha chansen att rädda sig kvar i Allsvenskan 2021.