IFK Norrköping FK - Varbergs BoIS FC 2 - 1

IFK Norrköping FK - Varbergs BoIS FC (2 - 1)
Match i Allsvenskan 2021
Matchstart: 2021-09-26 kl 17:30
Arena: Platinumcars Arena
Publik: 2 918

IFK Norrköping FK tog emot Varbergs BoIS FC på Platinumcars Arena i en spännande match i Allsvenskan 2021. Med en publik på 2918 personer, ledd av domaren Andreas Ekberg och hans assistenter Mehmet Culum och Stefan Hallberg, var förväntningarna höga inför matchen.

Redan efter en minut spelad tog hemmalaget ledningen. Samuel Adeniyi Adegbenro stod för målet och det var hans tolfte mål för säsongen. IFK Norrköping FK ledde med 1-0.

I den 22:a minuten fick Viktor Agardius en varning för hemmalaget. Kort därefter, i den 24:e minuten, kvitterade Varbergs BoIS FC. Victor Karlsson stod för målet, och det var ett klassiskt nickmål assisterat av Anton Liljenbäck. Ställningen var nu 1-1.

I den 30:e minuten fick även Albin Winbo i Varbergs BoIS FC en varning. Matchen fortsatte med intensitet och båda lagen gav allt för att ta ledningen.

I den 61:a minuten kom äntligen det avgörande målet. Linus Wahlqvist Egnell stod för målet, assisterad av Viktor Agardius. IFK Norrköping FK gick upp på ledning med 2-1.

I den 66:e minuten gjorde Varbergs BoIS FC tre byten för att försöka vända matchen. Daniel Krezic, Keanin Ayer och Ryan Moon byttes in medan Victor Karlsson, Oliver Alfonsi och Albin Winbo byttes ut.

IFK Norrköping FK fick en varning i den 74:e minuten när Jonathan Levi fick ett gult kort. I den 77:e minuten gjorde även hemmalaget ett byte när Maic Sema ersatte Kristoffer Khazeni.

Det var en intensiv match och det delades ut flera varningar. IFK Norrköping FK:s Carl Björk fick en varning i den 84:e minuten och Anton Liljenbäck i Varbergs BoIS FC fick en varning i den 86:e minuten.

I den 90:e minuten gjorde Varbergs BoIS FC två byten för att försöka skapa en chans till kvittering. Adnan Kojic byttes in istället för André Boman, medan Theodore Rask ersatte Jonathan Levi för IFK Norrköping FK.

Matchen spände över till övertid och i den 90:e minuten fick även Alexander Johansson i Varbergs BoIS FC en varning. I den 90:e minuten gjordes ytterligare två byten när Des Kunst och Christopher Rasmus Nilsson Telo byttes in för respektive lag. Alexander Johansson byttes även ut för Varbergs BoIS FC.

Med ett sista byte för IFK Norrköping FK, där Theodore Rask ersatte Jonathan Levi, kom matchen till sitt slut. Varbergs BoIS FC försökte intill sista minuten att kvittera, men IFK Norrköping FK höll undan och vann matchen med resultatet 2-1.

Det var en intensiv och spännande match mellan IFK Norrköping FK och Varbergs BoIS FC. IFK Norrköping FK tog ledningen tidigt, men Varbergs BoIS FC kvitterade snabbt. Slutligen avgjorde IFK Norrköping FK matchen och kunde ro hem en viktig seger inför hemmapubliken.