Match i Allsvenskan 2021
Matchstart: 2021-10-30 kl 17:30
Arena: Bravida Arena
Publik: 2 074

BK Häckens hemmamatch mot Kalmar FF på Bravida Arena slutade i en övertygande seger för gästande laget med 1-4. Matchen spelades inför en publik på 2074 åskådare och dömdes av Mohammed Al-Hakim med assistans av Andreas Söderkvist och Andreas Svensson.

Innan matchen låg BK Häcken på åttonde plats i tabellen medan Kalmar FF låg precis över dem på sjunde plats.

Kalmar FF inledde matchen med ett mål redan efter fyra minuter. Jonathan Ring var målskytt och detta var hans sjätte mål för säsongen. Assisten kom från Romario Pereira Sipiao. Gästande laget fortsatte att dominera matchen och utökade sin ledning i den sextonde minuten när Nils Fröling gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

BK Häcken fick en varning i den trettionde minuten när Gustav Berggren drog på sig ett gult kort. Situationen blev ännu värre för hemmalaget när Johan Hammar blev utvisad i den trettio-tredje minuten.

Kalmar FF utnyttjade sitt övertag och Jonathan Ring gjorde sitt andra mål för matchen och sitt sjunde mål för säsongen i den trettionionde minuten. Målet kom efter en nick från Jonathan Ring och assisten kom från Nils Fröling.

I halvtid gjorde BK Häcken ett byte där Franklin Degaulle Tebo Uchenna kom in istället för Joona Toivio.

Kalmar FF fortsatte att vara det bättre laget och ökade sin ledning i den 59:e minuten. Sebastian Ring tog sig in på mål och gjorde sitt tredje mål för säsongen efter en assist från Filip Sachpekidis.

BK Häcken gjorde ett byte i den 63:e minuten, där Bénie Adama Traore kom in istället för Jasse Tuominen.

Kalmar FF gjorde sitt första byte i den 65:e minuten, där Noah Shamoun kom in istället för Nils Fröling.

BK Häcken fick till slut göra sitt första mål i matchen i den 67:e minuten. Patrik Wålemark stod för målet, hans sjunde för säsongen, och Leo Bengtsson var den som assisterade.

Kalmar FF drog på sig en varning i den 71:a minuten när Douglas Bergqvist fick ett gult kort.

BK Häcken gjorde två byten i den 75:e minuten, där Valgeir Fridriksson och Samir Maarouf kom in istället för Patrik Wålemark och Leo Bengtsson.

I den 82:a minuten gjorde BK Häcken sitt sista byte när Oskar Sverrisson kom in istället för Kristoffer Lund Hansen.

Kalmar FF drog på sig en varning i den 86:e minuten när Piotr Johansson fick ett gult kort.

Kalmar FF gjorde tre byten i den 88:e minuten, där Erik Israelsson, Victor Backman och Isak Vidjeskog kom in istället för Romario Pereira Sipiao, Jonathan Ring och Filip Sachpekidis.

BK Häcken fick ytterligare en varning i den 89:e minuten, där assisterande tränaren Martin Foyston fick ett gult kort.

Kalmar FF gjorde sitt sista byte i den 90:e minuten när Lukas Rhöse kom in istället för Sebastian Ring.

Matchen slutade med Kalmar FF som klara vinnare med 1-4. Kalmar FFs dominans under matchen gjorde att de kunde ta en övertygande seger på bortaplan.