Match i Allsvenskan 2021
Matchstart: 2021-11-07 kl 17:30
Arena: Gamla Ullevi
Publik: 16 781

Malmö FF fortsatte sin dominans i Allsvenskan när de ställdes mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Inför matchen hade IFK Göteborg vunnit sina fyra senaste matcher och var i bra form. Malmö FF å andra sidan ledde tabellen och ville förlänga sin imponerande segersvit.

Matchen inleddes jämnt med båda lagen skapande chanser. Men i den 27:e minuten tog Malmö FF ledningen. Søren Rieks tog sig fram på vänsterkanten och avslutade snett inåt i målet. Det var Rieks femte mål för säsongen och Veljko Birmancevic stod för assisten. Malmö FF tog alltså ledningen med 1-0.

Efter målet blev matchen mer intensiv och båda lagen slet hårt för att komma tillbaka. Domaren Kristoffer Karlsson fick jobba hårt och delade ut två varningar, en till Rieks i Malmö FF och en till Sergio Peña Flores.

I den andra halvleken fortsatte Malmö FF att styra spelet och skapade flera farliga målchanser. I den 70:e minuten utökade de sin ledning. Rieks stod för sitt andra mål i matchen och sjätte för säsongen. Adi Nalic stod för assisten och Malmö FF tog ledningen med 2-0.

IFK Göteborg försökte återhämta sig och bytte in nya spelare för att få ny energi. Men Malmö FF kontrollerade matchen och höll undan för Göteborgs försök att reducera. Matchen slutade 2-0 till Malmö FF.

Efter matchen låg IFK Göteborg kvar på plats 10 i tabellen medan Malmö FF fortsatte att leda ligan. Malmö FF visade ännu en gång varför de är ett topplag i Allsvenskan och fortsätter att imponera med sina framgångar.