Helsingborgs IF - IFK Norrköping FK 0 - 1

Helsingborgs IF - IFK Norrköping FK (0 - 1)
Match i Allsvenskan 2022
Matchstart: 2022-05-09 kl 19:00
Arena: Olympia, Helsingborg
Publik: 6 507

Det var en spännande match mellan Helsingborgs IF och IFK Norrköping FK med ett slutresultat på 0-1. Matchen ägde rum på Olympia, Helsingborg, inför en publik på 6507 personer. Domaren för kvällen var Mohammed Al-Hakim, assisterad av Fredrik Klyver och Daniel Ekman.

Redan i den 13:e minuten drog Helsingborgs IF på sig en varning när Albert Ejupi begick en otillåten tackling. IFK Norrköping FK revanscherade sig snabbt och Jonathan Levi förvarnades redan i den 29:e minuten. Intensiteten på planen ökade och i den 42:a minuten fick Helsingborgs IF ytterligare en varning när Casper Widell begick ett brott.

I den 67:e minuten gjorde Helsingborgs IF två byten för att försöka vända matchen till deras fördel. Joseph Amoako kom in istället för Anthony van den Hurk, och Assad Al Hamlawi ersatte Dennis Olsson. IFK Norrköping FK svarade genom att byta ut Eman Markovic mot Lucas Lima i den 69:e minuten, och samtidigt byttes Jonathan Levi ut för Maic Sema.

Efter dessa byten var det IFK Norrköping FK som tog ledningen i matchen. I den 70:e minuten gjorde Christoffer Nyman mål för sitt lag, med assistans från Maic Sema. Detta mål skulle visa sig vara det enda i hela matchen.

Mot slutet av matchen gjorde Helsingborgs IF ännu ett byte då Rasmus Jönsson ersatte Lucas Lingman i den 81:a minuten. IFK Norrköping FK svarade genom att byta ut Christoffer Nyman mot Egzon Binaku samtidigt.

Trots att Helsingborgs IF försökte pressa på och skapa chanser under resten av matchen, lyckades de inte få in något mål. Matchen avslutades med 0-1 till IFK Norrköping FK, som säkrade segern tack vare Christoffer Nymans tidiga mål.