Djurgården - Hammarby 1 - 0

Allsvenskan 2022


Djurgården - Hammarby (1 - 0)
Match i Allsvenskan 2022
Matchstart: 2022-07-03 kl 15:00
Arena: Tele2 Arena
Publik: 27 203


Matchen mellan Djurgården och Hammarby i Allsvenskan spelades på Tele2 Arena på söndag eftermiddag den 3 juli 2022 inför en publik på 27 203 åskådare. Domare för matchen var Mohammed Al-Hakim, assisterad av Fredrik Klyver och Niclas Ivarsson.

Matchen började med en intensiv och fysisk spelstil från båda lagen. Båda försökte hitta framåt i spelet, men det var Djurgården som lyckades skapa de farligaste målchanserna tidigt i matchen.

I den 36:e minuten fick Hammarby en varning när Edvin Kurtulus gick in för hårt i en närkamp. Bara sju minuter senare fick Simon Sandberg en liknande varning för samma typ av förseelse.

Första halvlek fortsatte med mycket kamp på mittfältet och Djurgården hade några farliga kontringar. I den 60:e minuten fick Loret Sadiku en varning för en tuff tackling.

I den 65:e minuten gjorde Djurgården två byte när Gustav Wikheim och Emmanuel Justine Rabby Banda kom in i spelet istället för Victor Edvardsen och Hampus Finndell.

Bara två minuter senare gjorde även Hammarby ett byte när Astrit Selmani kom in istället för Dennis Collander.

I den 68:e minuten kom så matchens första mål när Gustav Wikheim slog in bollen i mål efter en fin assist från Emmanuel Justine Rabby Banda. Det var ett välförtjänt ledningsmål för Djurgården.

Under resten av matchen försökte Hammarby att komma tillbaka, men Djurgårdens försvar stod emot och lyckades hålla undan för de farliga anfallen.

I den 79:e minuten gjorde Djurgården sitt tredje byte när Elias Andersson kom in istället för Joel Asoro.

Hammarby försökte byta om spelet genom att göra två byten i den 80:e minuten. Jeppe Andrup Andersen och Bjørn Paulsen kom in i spelet istället för Simon Sandberg och Dennis Widgren.

Under de sista minuterna av matchen försökte båda lagen att skapa farliga målchanser, men Djurgårdens försvar stod stadigt och lyckades hålla undan.

I den 90:e minuten gjorde Djurgården sitt sista byte när Jesper Löfgren kom in istället för Magnus Eriksson. Hammarby gjorde också sitt sista byte när Jusef Erabi kom in istället för Loret Sadiku.

När domaren blåste av matchen stod det 1-0 till Djurgården. Det var en välspelad match med hårt kämpande lag på båda sidor, men Djurgården var det lag som kunde ta tre poäng och vinna matchen genom Gustav Wikheims tidiga mål i den 68:e minuten.