Degerfors IF - Djurgården 3 - 0

Allsvenskan 2022


Degerfors IF - Djurgården (3 - 0)
Match i Allsvenskan 2022
Matchstart: 2022-10-01 kl 17:30
Arena: Stora Valla
Publik: 5 880


Degerfors IF mötte Djurgården i en spännande Allsvenskan-match på lördagen. Matchen startade klockan 17:30 på Stora Valla framför en imponerande publik på 5880 personer. Domarteamet bestod av huvuddomare Bojan Pandzic och assisterande domare Fredrik Klyver och Marcus Lundgren Klitte.

Inför matchen låg Degerfors IF på plats 14 i tabellen och behövde verkligen en vinst för att klättra. Det var dock inte en lätt uppgift då Djurgården hade inte förlorat på de 13 senaste matcherna och ledde tabellen.

Degerfors IF inledde matchen starkt och det dröjde inte länge förrän de tog ledningen. I den 29:e minuten satte Omar Faraj in sitt tredje mål för säsongen, assisterad av Elyas Bouzaiene. Resultatet stod 1-0 till Degerfors IF.

Mot slutet av den första halvleken fick Degerfors IF's Sebastian Ohlsson en varning. Innan halvtid kom Djurgården med ett byte, där Haris Radetinac ersatte Amadou Doumbouya och Emmanuel Justine Rabby Banda ersatte Hampus Finndell.

Andra halvleken startade starkt för Degerfors IF. I den 48:e minuten gjorde Djurgården ett självmål och ökade Degerfors IF's ledning till 2-0.

I den 69:e minuten gjorde Djurgården ett byte igen, där Besard Sabovic kom in istället för Rasmus Schüller. Sedan var det Gustav Wikheim från Djurgården som fick en varning i den 72:e minuten.

Matchens intensitet minskade något, men i den 85:e minuten lyckades Degerfors IF än en gång hitta nätet. Johan Bertilsson gjorde mål, assisterad av Diego De Jesus Campos Ballestero, och ökade Degerfors IF's ledning till 3-0.

I den 88:e minuten gjorde Degerfors IF två byten samtidigt, där Justin Salmon kom in istället för Rasmus Örqvist och Erik Lindell ersatte Elyas Bouzaiene.

Djurgården hamnade på efterkälken och frustrationen ledde till att Besard Sabovic fick en varning i den 90:e minuten, följt av Elias Andersson som fick en varning också, i den 90+3:e minuten.

I slutminuterna fick Degerfors IF en möjlighet att sätta in Sean Sabetkar istället för Adam Carlén. Matchen slutade med en imponerande 3-0 vinst för Degerfors IF.