Matchstart: 2022-10-20 kl 19:00
Arena: Guldfågeln Arena, Kalmar
Publik: 6 644

Kalmar FF mötte Mjällby AIF i en spännande match i Allsvenskan på Guldfågeln Arena i Kalmar på torsdag kväll. Det var en relativt jämn match med mycket kamp och hög intensitet från båda lagen.

Trots att Kalmar FF hade vunnit sina tre senaste matcher och Mjällby AIF inte hade vunnit på sex matcher, skulle det vara gästerna som tog ledningen i matchens 21:a minut. Jacob Bergström stod för målet, ett vackert nickmål, med assist av Noah Persson.

Mjällby AIF fick en varning i den 38:e minuten för en tuff tackling av Herman Johansson. Kalmar FF försökte komma tillbaka in i matchen och gjorde ett byte i halvtid, där Mamudu Moro ersatte Chibuike Silas Nwankwo.

I den 55:e minuten fick Mjällby AIF ännu en varning, den här gången för Otto Rosengren. Mjällby AIF svarade sedan med ett byte, där Heradi Rashidi ersatte Herman Johansson i den 56:e minuten.

Kalmar FF:s tränare Henrik Rydström fick en varning i den 60:e minuten för protester. Kalmar FF gjorde två byten i den 62:a minuten, där Filip Sachpekidis ersatte Simon Skrabb och Romario Pereira Sipiao ersatte Noah Shamoun.

Mjällby AIF fortsatte att pressa och i den 68:e minuten gjorde Viktor Gustafson 2-0 till gästerna med assist av Otto Rosengren. Det var Gustafsons fjärde mål för säsongen.

Kalmar FF försökte desperat att komma tillbaka in i matchen och gjorde ett byte i den 69:e minuten, där Axel Lindahl ersatte Johan Karlsson. Mjällby AIF svarade med ett byte i den 76:e minuten, där David Löfquist ersatte Jacob Bergström.

I den 82:a minuten gjorde Kalmar FF ytterligare tre byten, där Papa Alioune Diouf ersatte David Kristjan Olafsson och Isak Bjerkebo ersatte Sebastian Nanasi. David Kristjan Olafsson fick även en varning i samband med bytet.

I den sjunde tilläggsminuten lyckades Kalmar FF äntligen reducera genom Papa Alioune Diouf, med assist av Lars Sætra. Trots ett intensivt slutförsök från hemmalaget att kvittera, lyckades de inte komma närmare än så och matchen slutade 2-1 till Mjällby AIF.

Efter matchen låg Kalmar FF kvar på fjärde plats i tabellen medan Mjällby AIF klättrade till nionde plats.