Matchstart: 2022-10-30 kl 15:00
Arena: Strandvallen A-plan
Publik: 3 455

Matchreferat: Mjällby AIF vs AIK - 1-2

I en spännande match mellan Mjällby AIF och AIK på Strandvallen A-plan möttes två rivaliserande lag i Allsvenskan. Publiken, bestående av 3455 åskådare, förväntade sig en intensiv och underhållande match på denna söndagseftermiddag. Domare Bojan Pandzic höll i matchen tillsammans med assisterande domare Mark Josef och Mirza Rovcanin.

Matchen inleddes med ett byte för AIK i den 19:e minuten, där Vincent Thill ersatte Nabil Bahoui. AIK drog sedan på sig en varning i den 23:e minuten genom Collins Lusaka Sichenje. Det dröjde till den 38:e minuten innan första målet kom, och det var AIK som satte bollen i nätet. Yasin Ayari blev målskytt för AIK, med Nicolas Stefanelli som assist.

I slutet av den första halvleken fick Mjällby AIF en varning när Otto Rosengren drog på sig ett gult kort. AIK gjorde ett byte i halvtid, där Axel Björnström ersatte Collins Lusaka Sichenje. Mjällby AIF svarade sedan med tre byten i den 71:a minuten. Amir Al-Ammari kom in istället för Otto Rosengren, Chibuike Silas Nwankwo ersatte David Löfquist och Heradi Rashidi byttes in för Herman Johansson.

AIK gjorde också två byten i den 79:e minuten, där Benjamin Mbunga Kimpioka och Taha Ayari ersatte John Guidetti och Zachary Elbouzedi. I den 80:e minuten fick Mjällby AIF en varning genom Carlos Moros Gracia. Bara en minut senare, i den 80:e minuten, kunde Mjällby AIF kvittera genom Jacob Bergström. Assisten kom från Noah Eile.

I den 83:e minuten drog AIK på sig en varning när Sotirios Papagiannopoulos fick ett gult kort. Mjällby AIF svarade snabbt genom att få två varningar på kort tid. I den 86:e minuten drog Noah Eile på sig ett gult kort, och i den 89:e minuten fick Jetmir Haliti också en varning.

Precis när matchen såg ut att sluta oavgjord, kunde AIK avgöra i den 90:e minuten. Nicolas Stefanelli blev målskytt igen, med Vincent Thill som assist. Detta var Stefanellis nionde mål för säsongen. Mjällby AIF försökte desperat att hitta en kvittering, men AIK kunde hålla undan och vinna matchen med siffrorna 2-1.

Matchen avslutades med två varningar, en för Viktor Gustafson i Mjällby AIF i den 90:e minuten och en för Mikael Lustig i AIK i den 90:e minuten+5. AIK kunde säkra tre poäng i denna tuffa bortamatch mot Mjällby AIF och fortsätta sin framgångsrika säsong i Allsvenskan.