Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-04-08 kl 15:00
Arena: Stora Valla
Publik: 3 719

Degerfors IF tog emot Halmstad i en spännande Allsvensk match på Stora Valla inför 3719 åskådare på en lördagseftermiddag. Halmstad kom in i matchen med bättre förutsättningar än Degerfors, då de låg på plats 4 i tabellen jämfört med Degerfors på plats 14.

Halmstad tog ledningen i den 17:e minuten genom Erik Ahlstrands mål med assist av Viktor Granath. Men Degerfors svarade efter 28 minuter genom Abdelkarim Mammar Chaouches mål, vilket innebar kvittering till 1-1.

I den 41:a minuten fick Halmstads Amir Al-Ammari en varning efter en tuff tackling. I halvtid valde Halmstad att göra en förändring genom att ersätta Alexander Johansson med Naeem Mohammed.

I den andra halvleken var det Degerfors som bestämde takten i matchen. Diego De Jesus Camos Ballestero gjorde ett mål och ledde därmed Degerfors till ledning med 2-1 i den 51:a minuten.

Degerfors fortsatte att pressa Halmstad och Rasmus Örqvist gjorde ett viktigt mål och utökar för Degerfors ledning till 3-1 i den 63:e minuten med assist av Dijan Vukojevic.

Matchen fortsatte med flera förändringar i spelartrupperna. Degerfors gjorde en trippelbyte i den 72:a minuten genom att byta in Sean Sabetkar, Joseph - Claude Agyeman Gyau och Justin Salmon, och samtidigt ersätta Oscar Wallin, Abdelkarim Mammar Chaouche och Dijan Vukojevic.

I den 83:e minuten bytte Halmstad in Villiam Dahlström och ersatte Joel Allansson, medan Degerfors valde att ersätta Rasmus Örqvist med Peter Gwargis i den 84:e minuten.

Matchen slutade med en imponerande vändning av Degerfors, som vann matchen med 3–1. Degerfors tar tre viktiga poäng i tabellen medan Halmstad tappar fart i toppen av tabellen. Domaren Adam Ladebäck gjorde en bra insats tillsammans med sina assistenter Mark Josef och Joakim Wik.