Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-04-16 kl 15:00
Arena: Platinumcars Arena
Publik: 6 516

IFK Norrköping FK utklassade IFK Värnamo i en spännande match i Allsvenskan på Platinumcars Arena med slutresultatet 2-1. Det var en publik på över 6500 åskådare som såg matchen som dömdes av domaren Kaspar Sjöberg och assisterades av Daniel Yng och Christian Tennstedt.

IFK Norrköping var starkast från början och tog ledningen i den 15:e minuten genom Arnor Sigurdsson, som hittade nätet vid vänstra stolpen med ett skott. IFK Värnamo kämpade för att skapa en framgångsrik anfall, men Victor Larsson blev varnad i den 27:e minuten för att spela för hårt.

IFK Värnamo fortsatte att kämpa och deras ansträngningar belönades innan halvtid när Marco Lund Nielsen fick ett landslag efter ett försök till avslut från en Värnamo-spelare. Bollen gick in i mål via en Norrköpings-spelares fot, som resulterade i ett självmål.

Andra halvlek började bra för IFK Norrköping, som återtog ledningen i den 46:e minuten genom ett annat självmål. IFK Värnamo ville jaga en kvittering, men Norrköping-försvaret höll sig starkt.

IFK Norrköping gjorde två byten efter en timmes spel och ytterligare ett 12 minuter senare, medan IFK Värnamo också bytte ut två spelare. Med bara några minuter kvar kom två varningar för IFK Norrköping, en till Jacob Ouro Ortmark och en till Marco Lund Nielsen. Wenderson Oliveira do Nascimento blev sedan varnad för IFK Värnamo.

Matchen slutade således 2-1 och IFK Norrköping kunde glädja sig åt att ha tagit tre poäng hemma i Allsvenskan.