Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-05-03 kl 19:00
Arena: Strandvallen A-plan
Publik: 2 851

På Strandvallen A-plan möttes Mjällby AIF och AIK i en händelserik match i Allsvenskan. Hemmalaget Mjällby AIF, som ligger på plats 6 i tabellen, inledde matchen starkt och skapade flera farliga målchanser. Bortalaget AIK, som däremot ligger på plats 14 i tabellen, hade svårt att hitta rätt inledningsvis.

I den 29:e minuten blev AIK varnade när Axel Björnström drog på sig en varning efter ett fult soloutspel. Bortalaget fick det svårt att hitta rätt i spelet och visade prov på frustration då de försökte ta till fula metoder.

I slutet av den första halvleken gjorde AIK sitt första byte när Bilal Hussein ersatte Vincent Thill. Det blev ett välbehövligt byte för gästerna som förbättrade spelet i andra halvleken.

I den andra halvleken försökte Mjällby AIF ta tillbaka initiativet i matchen genom två byten med Mamudu Moro och Arvid Brorsson som ersatte Alexander Johansson och Viktor Gustafson.

Även AIK gjorde byte då Omar Faraj ersatte John Guidetti och Jimmy Durmaz ersatte Axel Björnström. Det blev ett intensivt slutspel där båda lagen försökte ta tillfället i akt att göra mål. Matchen var full av dramatik och publiktrycket ökade. Ett byte sista minuterna där Alexander Fesshaie Beraki ersatte Viktor Gorridsen Fischer gjorde inte mycket för AIK:s insats.

Matchen slutade 0-0 och speglade de två lagen tabellposition. Mjällby AIF fortsätter att kriga om en plats i toppen av tabellen, medan AIK får försöka hitta tillbaka till sitt spel och ta nya poäng i nästa match. Domarna Kaspar Sjöberg, Niclas Ivarsson och Pär Leek gjorde också en bra insats i matchen. Publiksiffran var 2851 personer på arenan.