Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-05-04 kl 19:00
Arena: Finnvedsvallen, Värnamo
Publik: 2 081

Den allsvenska matchen mellan IFK Värnamo och IF Brommapojkarna på Finnvedsvallen bjöd på en spännande och jämn match med många händelser. Publiksiffran landade på 2081 personer som fick se gästerna från Stockholm ta hem segern med 1-0.

Matchen började med högt tempo från båda lagen där IF Brommapojkarna direkt tog tag i spelet och skapade flera farliga chanser. IFK Värnamo kämpade hårt och försvarade bra men hade svårt att etablera någon riktig anfallsspel. Under första halvleken tog båda lagen ut varandra och det var jämnt i spelet.

I den 38:e minuten fick IF Brommapojkarna sin första varning när Gustav Sandberg Magnusson drog på sig den gula kortet. Kort därefter genomfördes ett byte där Torbjörn Lysaker Heggem byttes in för Alexander Abrahamsson. IFK Värnamo fick sedan sin första varning i den 50:e minuten när Wenderson Oliveira do Nascimento drog på sig det gula kortet.

IF Brommapojkarna fortsatte att spela bra och skapade många farliga lägen under andra halvleken. IFK Värnamo kämpade hårt men hade svårt att få till något offensivt spel. Efter en stund fick Nikola Vasic sin andra varning och IF Brommapojkarna blev tillfälligt reducerade till tio man. Dock hann det inte påverka resultatet.

IF Brommapojkarna genomförde flera byten och i den 65:e minuten var det Richie Omorowa som byttes in och gjorde en stor insats när han satte segersmålet i den 89:e minuten efter en fin passning från Ludvig Fritzson. IF Brommapojkarna tog ledningen med 1-0 och höll därefter undan matchen ut.

IFK Värnamo försökte desperat att kvittera målet men det räckte inte till. I den 67:e minuten fick Evaldo Nascimento Lamaur Neto rött kort vilket gjorde det svårare för hemmalaget att jobba sig tillbaka in i matchen. IFK Värnamo genomförde flera byten under matchen men lyckades inte ta skapa tillräckligt med farliga lägen.

Matchen avslutades med en varning för Richie Omorowa i den 90:e minuten. IF Brommapojkarna vann matchen med 1-0 och tar därmed sin tredje vinst för säsongen. IFK Värnamo ligger på plats 9 i tabellen medan IF Brommapojkarna klättrar upp till plats 6.