Varbergs BoIS FC - IFK Norrköping FK 1 - 3

Varbergs BoIS FC - IFK Norrköping FK (1 - 3)
Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-05-13 kl 17:30
Arena: Påskbergsvallen
Publik: 1 923

Varbergs BoIS FC tog emot IFK Norrköping FK på hemmaplan inför en publik på 1923 personer på Påskbergsvallen. Situationen före matchen var tuff för Varberg som låg sist i tabellen, medan Norrköping låg på fjärde plats.

Matchen började med högt tempo och efter 13 minuter tog Varberg ledningen genom Luke Le Roux som nickade in en assist från Hampus Zackrisson. Stämningen på arenan blev högre och hemmapubliken fick hoppas på en vändning för laget.

Men Norrköping gav inte upp och i den 60:e minuten lyckades Christoffer Nyman göra en nick som letade sig in bakom Varbergs målvakt. Bara några minuter senare gjorde Vito Hammershoj-Mistrati Norrköpings 2-1-mål.

Varberg fortsatte kämpa men det var Norrköping som lyckades göra ännu ett mål genom Kristoffer Khazeni i den 79:e minuten. Matchen slutade med seger för Norrköping med 3-1.

Efter matchen var hemmasupportrarna besvikna men applåderade trots allt sina spelare som hade kämpat hårt. Domaren Fredrik Klitte och hans assistenter, Simon Kristensson och Daniel Ekman, fick beröm för sin insats.