Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-05-22 kl 19:00
Arena: Finnvedsvallen, Värnamo
Publik: 2 538

Det var en ganska händelserik match mellan IFK Värnamo och Kalmar FF på Finnvedsvallen i Värnamo på måndagskvällen. Hemmalaget kämpade hårt och hade en del chanser, men Kalmar lyckades till slut vinna med 0–1 efter ett vackert mål av Noah Shamoun i den 61:a minuten.

Matchens första farliga situation kom i den 14:e minuten när David Kristjan Olafsson i Kalmar FF fick en varning. Han skulle dock inte bli den enda i laget som fick en varning under matchen. Nahom Girmai Netabay och Romario Pereira Sipiao fick också varningar i den 24:e respektive 35:e minuten.

I halvtid bytte IFK Värnamo in Evaldo Nascimento Lamaur Neto för Kenan Bilalovic, men det skulle tyvärr inte hjälpa laget framåt. Istället blev det Kalmar FF som gjorde mål genom Noah Shamoun efter en fin assist av Johan Karlsson i den 61:a minuten.

IFK Värnamo försökte sedan desperat att hitta kvitteringen, och bytte in tre spelare på en gång i den 68:e minuten: Freddy Winsth, Albin Lohikangas och Albion Ademi. Men Kalmar FF höll undan och kunde till slut vinna matchen med 0–1.

Trots förlusten ligger IFK Värnamo fortfarande på en hygglig elfteplats i tabellen, medan Kalmar FF ligger på en sjätteplats och fortsätter att kämpa om en plats i den övre delen av Allsvenskan. Det återstår dock att se hur resten av säsongen kommer att utvecklas för båda lagen.