Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-06-03 kl 15:00
Arena: Gamla Ullevi
Publik: 14 616

Det blev en hård kamp mellan IFK Göteborg och Mjällby AIF på Gamla Ullevi i dagens Allsvenska match. Mjällby AIF lyckades till slut vinna med 1-0 efter ett tidigt mål från Adam Ståhl i den 58:e minuten. Matchen var en intensiv tillställning där båda lagen kämpade hårt för att få med sig tre poäng.

IFK Göteborg hade en chans att hitta en kvittering i den 65:e minuten när de bytade in Suleiman Abdullahi, men Mjällby AIF höll ihop försvaret och klarade av att hålla kvar ledningen. IFK Göteborg försökte desperat hitta en kvittering, men Mjällby AIF:s försvar stod emot och lyckades hålla tätt fram till slutsignalen.

Matchen bjöd på några tuffa dueller och domaren, Richard Sundell, delade ut tre varningar. IFK Göteborgs Adam Carlén och Suleiman Abdullahi drog på sig gula kort tillsammans med Mjällby AIF:s Ivan Kričak och Elliot Stroud. Stroud fick även ett andra gult och blev utvisad i den slutliga delen av matchen.

Publikintresset var högt och 14616 personer hade tagit sig till Gamla Ullevi för att se matchen. Det var en tuff match med en del dramatik och Mjällby AIF kunde till slut behålla ledningen och vinna med 1-0. Båda lagen kan ta med sig några positiva insatser från matchen och fortsätta kämpa i kommande matcher.