Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-06-10 kl 15:00
Arena: Finnvedsvallen, Värnamo
Publik: 4 504

Malmö FF tog sig an IFK Värnamo på Finnvedsvallen under lördagseftermiddagen i en spännande match i Allsvenskan. Det var hemmalaget som inledde starkast och bara efter två minuter tog Gustav Engvall emot en fin passning från Simon Thern och satte bollen i nätet till publikens stora förtjusning. IFK Värnamo fortsatte att trumma på framåt men det var Malmö FF som satte kvitteringsmålet i den 35:e minuten, när Taha Abdi Ali mötte Sebastian van Nasis inspel och stötte in bollen i mål.

I den andra halvleken hade Malmö FF höjt sig och skapade flera farliga chanser, och efter 75 minuter kom det andra målet. Återigen var det Taha Abdi Ali som visade sin målskyttetalang när han sköt in Malmö FF:s ledningsmål assisterad av Johan Dahlin. Det var ett hårt slag för hemmalaget, som bytte in tre spelare i hopp om att komma tillbaka. Men det var Malmö FF som fortsatte att dominera, och i den 88:e minuten kom det tredje målet. Denna gång var det Sebastian Nanasi som satte bollen i nätet på en fin passning från Sergio Peña Flores.

Matchen slutade med en förlust för IFK Värnamo, med 1-3 efter en stark andra halvlek från Malmö FF. Publiken hade fått se en spännande match med flera fina mål och fina prestationer från båda lagen. Domaren Andreas Ekberg hade inte så mycket att jobba med och matchen flöt på bra. 4504 personer var på plats och skapade en god stämning och en minnesvärd fotbollseftermiddag på Finnvedsvallen.