Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-06-10 kl 15:00
Arena: Guldfågeln Arena, Kalmar
Publik: 5 622

Det var en spännande match mellan Kalmar FF och Degerfors IF på Guldfågeln Arena i Kalmar. De 5622 åskådarna fick se ett Kalmar-lag som inledde matchen på bästa sätt och tog ledningen redan i den tionde minuten via Nahom Girmai Netabay som väggspelade med Simon Skrabb innan han tryckte in bollen. Kalmar fortsatte att rulla boll på ett effektivt sätt och efter 14 minuter var laget i målform igen, denna gång slog Deniz Hümmet till efter en fin passning från Nahom Girmai Netabay.

Degerfors IF försökte att hitta tillbaka in i matchen och efter en halvtimme hittade de nätet genom Diego De Jesus Campos Ballestero som prickade in en fin passning från Elyas Bouzaiene. Kalmar fortsatte att dominera matchen men försökte att omorganisera sig efter en viktig reducering. Innan halvtidsvilan fick Nahom Girmai Netabay en varning efter att ha dragit på sig sitt i den 43:e minuten.

I andra halvlek fortsatte Kalmar dominansen på planen och gjorde en del ändringar i spelartruppen. Efter 57 minuter gjorde Noah Shamoun entré på planen och ersatte Deniz Hümmet. Degerfors IF försökte att försvara sig så gott de kunde men Gustav Lindgren fick en varning i den 62:a minuten efter ett hårt tacklingsförsök på en Kalmar-spelare. Degerfors IF gjorde också två byten i den 66:e minuten när Dijan Vukojevic och Peter Gwargis ersatte Gustav Lindgren och Chriss-Albin Mörfelt.

Kalmar fortsatte att trycka på och skapa chanser men Degerfors IF höll sig kvar i matchen. Med 20 minuter kvar byttes Axel Lindahl ut för Kalmar FF och Romario Pereira Sipiao tog hans plats på planen. Degerfors IF försökte också göra förändringar på planen, med två nya byten i den 87:e minuten när Damjan Pavlovic och Abdelkarim Mammar Chaouche ersatte Diego De Jesus Campos Ballestero och Joseph - Claude Agyeman Gyau.

Matchen avslutades med två varningar, en för Elyas Bouzaiene i Degerfors IF och en för Noah Shamoun i Kalmar FF, i den tredje tilläggstiden. Slutresultatet blev 2 - 1 i favör för Kalmar FF, som tog en välförtjänt seger i denna Allsvenska match mot Degerfors IF.