Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-06-11 kl 17:30
Arena: Bravida Arena
Publik: 5 516

BK Häcken vann över Mjällby AIF med 3-0 i söndagens Allsvenska-match på Bravida Arena inför en publik på 5516 personer. Matchen dömdes av Joakim Östling som assisterades av Niklas Nyberg och Per Rehnlund.

BK Häcken tog ledningen i den 7:e minuten genom Bénie Adama Traore, som gjorde ett nickmål på en assist från Akoua Romeo Amane. Even Hovland utökade sedan ledningen till 2-0 för hemmalaget i den 38:e minuten, med Pontus Dahbo som assist.

I den andra halvleken ökade BK Häcken på sin ledning ytterligare genom Pontus Dahbos eget mål i den 49:e minuten, medan Momodou Sonko stod för assisten. Mjällby AIF drog på sig två varningar under matchen, genom Alexander Johansson och Herman Johansson.

Båda lagen gjorde flera byten under matchen. BK Häcken bytte in Kadir Hodzic och Tomas Olai Totland i den 66:e minuten och Franklin Degaulle Tebo Uchenna samt Ola Kamara i den 82:a minuten. Mjällby AIF bytte in David Löfquist, Elliot Stroud, Imam Jagne, Azeez Temitope Yusuf och Ludvig Carlius i den 68:e, 79:e och 86:e minuten.

BK Häcken dominerade matchen från start till slut och tog en välförtjänt seger över Mjällby AIF.